Ρυζοσαλάτα για παιδιά με αβοκάντο και καρότο

Ένα υγιεινό πιάτο που θα ενθουσιάσει τα μικρά σας! 

Foivi Geller
Ρυζοσαλάτα για παιδιά με αβοκάντο και καρότο

Όπως έχουμε πολλές φορές αναφέρει, η ισορροπημένη διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην υγιή ανάπτυξη των παιδιών. Τα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά και δικαίως κατέχουν μία σημαντική θέση σε αυτήν.

Βέβαια, όπως θα έχετε διαπιστώσει ήδη για τα καλά, δεν είναι πάντα εύκολο να πείσουμε τα μικρά μας να φάνε τα λαχανικά τους για αυτό και σας δίνουμε ιδέες για εντυπωσιακά πιάτα που θα τα δελεάσουν.

Τι σας προτείνουμε σήμερα; Μία πολύ εύκολη και εντυπωσιακή ρυζοσαλάτα όπως η παρακάτω!

ruzosalata melaxanika

Θα χρειαστείτε:

  • αβοκάντο: Με 20 βιταμίνες και μέταλλα, γεμάτο φυτικές ίνες και υγιή λίπη, το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να δώσετε στα παιδιά σας. Επίσης ενισχύει την υγεία των ματιών και του εγκεφάλου και βοηθά τον οργανισμό των παιδιών να απορροφήσουν καλύτερα τις βιταμίνες.
  • καρότο: Τα καρότα ανήκουν στα πιο θρεπτικά λαχανικά, καθώς περιέχουν πλήθος στοιχείων που ωφελούν την υγεία. Είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, αλλά και βιταμίνες Β1, Β2 και νιασίνη.
  • σταφίδες: Οι σταφίδες είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ χωρίς πρόσθετα ή συντηρητικά. Είναι πλούσιες σε σίδηρο, βιταμίνες και ανόργανες ουσίες, ενώ αποτελούν και καλή πηγή μαγνησίου, το οποίο είναι σημαντικό για την υγεία της καρδιάς, καθώς και για την καλή λειτουργία των μυών.

Πώς θα το φτιάξετε:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Για αρχή βάζετε στο πιάτο το ρύζι και σχηματίζετε την ομπρελίτσα, όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Έπειτα, φτιάξτε τη βροχή με το καρότο.

Για να κάνετε το σκιουράκι θα χρειαστείτε ένα ώριμο αβοκάντο και μερικές σταφίδες για την ουρά του.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved