Γρήγορο σνακ με φρούτα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Θα χρειαστείτε μόνο δύο υλικά και ελάχιστο χρόνο.

Foivi Geller
Γρήγορο σνακ με φρούτα που θα ενθουσιάσει τα παιδιά

Τα φρούτα περιέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες, μέταλλα, και ιχνοστοιχεία, και είναι απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών. Επιπλέον, είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, έχουν λίγες θερμίδες και είναι η ιδανική επιλογή για σνακ, έναντι άλλων τροφίμων με υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες και ζάχαρη.

Το καλοκαίρι δε, έχουμε μία ακόμα μεγαλύτερη γκάμα επιλογών. Ροδάκινα, βερίκοκα, κεράσια, βανίλιες και πολλά ακόμα φρούτα έχουν την τιμητική τους. Η εμφάνιση του πιάτου βέβαια όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές και στο παρελθόν, μπορεί να αποτελέσει κίνητρο για να φάει ένα παιδί το σνακ ή το φαγητό του για αυτό κι εμείς εδώ, μοιραζόμαστε μαζί σας ιδέες για να φτιάξετε εντυπωσιακά και παιχνιδιάρικα πιάτα που θα ενθουσιάσουν τα μικρά σας.

Τι σας προτείνουμε λοιπόν σήμερα; Ένα γρήγορο σνακ με βανίλια και μήλο. Ιδού!

snack me milo kai vanilia

Θα χρειαστείτε:

φρούτο βανίλια: Η βανίλια κάνει την εμφάνισή της τους πρώτους καλοκαιρινούς μήνες και μπορούμε να το απολαύσουμε καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνων Α, Κ και C και φλαβονοειδών που έχουν υψηλή αντιοξειδωτική δράση. Έχει γλυκιά γεύση και υπέροχο άρωμα, συνεπώς δεν θα είναι καθόλου δύσκολο να πείσετε το μικρό σας να το φάει.

μήλο: Το μήλο μπορεί να θεωρείται φρούτο του χειμώνα, το βρίσκουμε και το καταναλώνουμε όμως όλο το χρόνο. Είναι γνωστό για την υψηλή διατροφική του αξία και την υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες, όπως η βιταμίνη C αλλά και μέταλλα που είναι απαραίτητα για την υγεία του οργανισμού μας. Επιπλέον, το μήλο αποτελείται κατά 84% από νερό συνεπώς προσφέρει και ενυδάτωση στον οργανισμό που είναι απαραίτητη ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Πώς θα το φτιάξετε:

Κόβετε τη βανίλια στη μέση. Με το ένα κομμάτι θα κάνετε το κάθισμα που κάθεται το κοριτσάκι και με το άλλο το κεφάλι και τα μαλλιά, όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Κόψτε το μήλο σε κομματάκια έτσι ώστε να δημιουργήσετε το σώμα όπως στην παραπάνω φωτογραφία. Για τα πόδια και τα χέρια, θα χρησιμοποιήσετε μικρά κομματάκια μήλου χωρίς τη φλούδα.

Enjoy!

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved