Ένα ευφάνταστο πιάτο για παιδιά με γλυκοπατάτα και αλμύρα

Εμπνευσμένο από τη χθεσινή Γιορτή της Μητέρας.

Foivi Geller
Ένα ευφάνταστο πιάτο για παιδιά με γλυκοπατάτα και αλμύρα

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα στη διατροφή των παιδιών, καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και πληθώρα ακόμα θρεπτικών συστατικών.

Τα μικρά μας βέβαια δεν είναι πάντα πρόθυμα να τα φάνε για αυτό και κάθε τόσο σας δείχνουμε απλούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να δημιουργήσετε παιχνιδιάρικα πιάτα που θα τα ενθουσιάσουν.

Τι σας προτείνουμε σήμερα; Ιδού!

20210508 204051

Ένα ευφάνταστο πιάτο εμπνευσμένο από τη χθεσινή Γιορτή της Μητέρας με γλυκοπατάτα και αλμύρα.

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

γλυκοπατάτα: Η γλυκοπατάτα είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων. Η κατανάλωσή της συμβάλλει στην υγεία των ματιών και του εντέρου και παράλληλα θεωρείται πολύ ωφέλιμη για τον οργανισμό εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς της σε αντιοξειδωτικά.

αλμύρα: Η αλμύρια είναι γνωστή και με την ονομασία "χόρτα της θάλασσας". Περιέχει βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, μέταλλα και θεωρείται μία τροφή αποτοξινωτική.

τυρί: Τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και του εγκεφάλου. Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες συνδέουν τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος με την έλλειψη ή χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, συνεπώς το τυρί μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

κολοκύθι: Το κολοκύθι αποτελεί εξαιρετική πηγή φωσφόρου, καλίου μαγνησίου και βιταμινών Α, Β, C και K. Eπίσης είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και η κατανάλωσή τους ενισχύει το ανοσοποιητικό και συμβάλλει στην υγεία των οστών και των ματιών.

παξιμάδι: Το παξιμάδι περιέχει υδατάνθρακες που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια στα παιδιά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ό,τι παξιμάδι θέλετε εσείς.

nori: To nori είναι ένα αποξηραμένο βρώσιμο φύκι που χρησιμοποιείται στην ιαπωνική κουζίνα. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες.

Πώς θα το φτιάξετε:

Η διαδικασία είναι απλή. Αρχικά βράζετε τη γλυκοπατάτα, το κολοκυθάκια και την αλμύρα.

Με την γλυκοπατάτα θα φτιάξετε το μικρό αλεπουδάκι όπως στην παραπάνω φωτογραφία και για το μαύρο περίγραμμα θα χρησιμοποιήσετε το nori.

Αντίστοιχα, με την αλμύρα, το τυρί, τα κολοκύθι και το παξιμάδι θα φτιάξετε τη φούστα της μαμάς αλεπουδίτσας και τα πόδια της, όπως βλέπετε παραπάνω. Για το μαύρο περίγραμμα και πάλι θα χρησιμοποιήσετε το nori.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved