Με αυτό το πιάτο τα παιδιά θα λατρέψουν το κουνουπίδι

Νόστιμο και υγιεινό φαγητό για μικρά και μεγάλα παιδιά.

Foivi Geller
Με αυτό το πιάτο τα παιδιά θα λατρέψουν το κουνουπίδι

Η ισορροπημένη διατροφή είναι πολύ σημαντική για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών και ως γνωστόν, ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή χωρίς φρούτα και λαχανικά δε γίνεται. Την ιδιαίτερη αυτή περίοδο δε -εν μέσω πανδημίας και χειμώνα- είναι σημαντικό τα παιδιά να προσλαμβάνουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται, όχι μόνο για την ανάπτυξή τους, αλλά και για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού τους.

Πολλά παιδιά ωστόσο, δεν συμπαθούν τα λαχανικά και κάθε φορά που τους τα σερβίρουμε, αρνούνται ακόμα και να τα δοκιμάσουν. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η επιμονή και η υπομονή είναι η καλύτερη λύση. Τα λαχανικά θα πρέπει να προσφέρονται πάντα ως επιλογή και ως γονείς να δώσουμε το καλό παράδειγμα εντάσσοντάς τα και στη δική μας διατροφή. Εκτός των παραπάνω βέβαια, μπορεί να βοηθήσει και μία... διαφορετική παρουσίαση του πιάτου.

Από τα πιο ωφέλιμα λαχανικά για μικρούς και μεγάλους είναι το κουνουπίδι, για αυτό και σήμερα σας παρουσιάζω μία ιδέα για να φτιάξετε ένα πρωτότυπο και παιχνιδιάρικο πιάτο που θα ενθουσιάσει τα παιδιά.

Τι θα χρειαστείτε:

  • κουνουπίδι
  • πιπεριά
  • τυρί
  • ρύζι

Η διατροφική αξία του κουνουπιδιού
Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α., έχει εντάξει το κουνουπίδι στη λίστα με τα 24 περισσότερο ευεργετικά για την υγεία φρούτα και λαχανικά και όχι άδικα. Το κουνουπίδι είναι ένα ευεργετικό για την υγεία λαχανικό, πλούσιο σε βιταμίνη C, φυλλικό οξύ, ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά.

Η διατροφική αξία του τυριού
Τα τυριά είναι πλούσια σε ασβέστιο και πολλά ακόμα θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υγεία των οστών, των δοντιών και του εγκεφάλου. Επιπλέον, επιστημονικές μελέτες συνδέουν τον υψηλό δείκτη μάζας σώματος με την έλλειψη ή χαμηλή πρόσληψη ασβεστίου, συνεπώς το τυρί που είναι εξαιρετική πηγή ασβεστίου, μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση του φυσιολογικού σωματικού βάρους.

Η διατροφική αξία της πιπεριάς
Οι πιπεριές είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και A, δύο πολύ σημαντικών αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στην εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών στο σώμα.

piato me kounoupidi geller

Πώς θα το φτιάξετε:

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Απλώς κόψτε τα παραπάνω υλικά όπως στη φωτογραφία και δημιουργήστε το δικό σας ευφάνταστο πιάτο που θα ενθουσιάσει μικρά και μεγάλα παιδιά.

Τα κουνουπίδια δεν είναι βαμμένα, απλώς είναι διαφορετικές ποικιλίες. Εξίσου εύκολα μπορούμε να τα χρωματίσουμε με μπαχαρικά όπως πάπρικα/κουρκουμά, να τα βράσουμε μαζι με μοβ λάχανο κλπ.. Επίσης, έκτος από βραστά η στον ατμό, γίνονται τέλεια και ψητά στον φούρνο.

Foivi Geller
Facebook account
Instagram account

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved