Το σεξ εξασφαλίζει όνειρα γλυκά χωρίς άγχος ή όχι;

Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί γιατί στο μυαλό των περισσότερων, το σεξ είναι μία πράξη που γίνεται συνήθως στο κρεβάτι και κατά προτίμηση το …βράδυ;

Θάνος Ασκητής
Το σεξ εξασφαλίζει όνειρα γλυκά χωρίς άγχος ή όχι;

Μπορεί βέβαια, να σκεφτείτε πως το ζευγάρι κάνει σεξ, εφόσον έχει ελεύθερο χρόνο, έχει τακτοποιήσει τα παιδιά στα κρεβάτια τους, δεν έχει άλλες υποχρεώσεις να τακτοποιήσει και μπορεί μετά να κοιμηθεί.

Και όμως, πολλοί είναι εκείνοι που προφασίζονται την κούραση της ημέρας για να αποφύγουν τις βραδινές ερωτικές περιπτύξεις, λες και πρόκειται να τρέξουν σε αγώνα δρόμου ή να …σκάψουν το κήπο τους! Δεν θα μιλήσουμε όμως τώρα για τις προβληματικές σχέσεις αλλά για το σεξ πριν τον ύπνο.

epikindini stasi sex 3

Μήπως λοιπόν νομίζετε πως είναι τυχαία η βραδινή αυτή σεξουαλική απόλαυση; Δεν θα το έλεγα, εφόσον και μέσα από έρευνες αποδεικνύεται ότι η σεξουαλική πράξη, βάζει τον οργανισμό σε υπερδιέγερση που ακολουθείται από μία γλυκιά χαλάρωση. Ακριβώς, ο οργανισμός μας περνάει μέσα από τα στάδια του σεξουαλικού κύκλου, που σημαίνει πως από την αρχική φάση ηρεμίας, μπαίνει στη φάση της διέγερσης (ερωτική επιθυμία που οδηγεί σε στύση τους άνδρες και κολπική εφύγρανση τις γυναίκες), ταξιδεύει στην οργασμική κορύφωση και τέλος επανέρχεται στην χαλάρωση, όπου νιώθουμε και αυτή τη γλυκιά ζάλη και νύστα! Άρα, το σεξ πριν από τον ύπνο, μας φέρνει έναν γλυκό και ευχάριστο ύπνο! Σαν να μας εκτονώνει και από την τοξικότητα των δυσάρεστων σκέψεων και της καθημερινής μας έντασης!

sex

Στα ίδια συμπεράσματα καταλήγει και η Γερμανική Εταιρεία Ερευνών Ύπνου, δηλώνοντας μάλιστα, πως η σεξουαλική πράξη μας κουράζει, ενώ ταυτόχρονα μας χαλαρώνει, βοηθώντας μας να κοιμηθούμε πιο εύκολα και με καλύτερη ποιότητα ύπνου. Η εξήγηση είναι ότι μέσα από την διέγερση και την χαλάρωση, αποβάλλουμε το καθημερινό μας στρες και ξεφεύγουμε από τις σκέψεις που μας φορτίζουν, μας ταλαιπωρούν και μπορούν να μας δημιουργήσουν ακόμα και εφιάλτες.

Κλείνοντας, μια που μιλάμε για την σχέση σεξ και ύπνου, ας τονίσουμε ότι υπάρχει μία αλληλεπίδραση, όπου ο φτωχός ή μη ποιοτικός ύπνος οδηγεί σε μείωση της ερωτικής επιθυμίας (τουλάχιστον στις γυναίκες), που με τη σειρά της απαγορεύει τη βραδινή σεξουαλική επαφή!

Μαρίνα Μόσχα
Ψυχοθεραπεύτρια, Συνεργάτης του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας του Θάνου Ασκητή

Διαβάστε επίσης:
Γιατί να κάνω σεξ το πρωί;
6 είδη σεξ που κάθε ζευγάρι πρέπει να δοκιμάσει
«Κάντε περισσότερο σεξ!» λένε οι επιστήμονες...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved