Σπαγγέτι με κεφτεδάκια - Το απόλυτο οικογενειακό comfort food

Μαργαρίτα Νικολάου
Σπαγγέτι με κεφτεδάκια - Το απόλυτο οικογενειακό comfort food
Bigstock

Εύκολο, νόστιμο και αγαπημένο!

Τα παιδιά και τα μακαρόνια έχουν έναν δικό τους, ακαταμάχητο δεσμό! Είτε είναι σπαγγέτι, πένες, τορτελίνια, κοφτό μακαρονάκι, χοντρό μακαρόνι ή λαζάνια — δεν υπάρχει μορφή ζυμαρικού που να μην θέλουν στο πιάτο τους! Και φυσικά, τίποτα δεν ξεπερνά τη χαρά τους όταν στο τραπέζι εμφανιστεί ένα πιάτο αχνιστά μακαρόνια με κάτι παραπάνω από απλό τυράκι… όταν δηλαδή τα συνοδεύει ένας απόλυτος παιδικός πειρασμός: κεφτεδάκια!

Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε αν το παιδί σας λατρεύει τα σκέτα μακαρόνια

Μικρές, ζουμερές μπαλίτσες από κιμά που μοσχοβολούν, τυλιγμένες μέσα σε λαχταριστή σάλτσα ντομάτας και ανακατεμένες με μακαρόνια — είναι η συνταγή που κάνει τα παιδιά να ζητούν «κι άλλο» πριν καν αδειάσει το πιάτο τους. Είναι το φαγητό που φέρνει όλους στο τραπέζι χωρίς γκρίνιες, γιατί ποιος μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το comfort food φαγάκι ρε παιδιά... ας είμαστε ειλικρινείς!

Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεται να περάσεις ώρες στην κουζίνα για να το φτιάξεις.

Ο επιστημονικός λόγος που τα παιδιά λατρεύουν τα μακαρόνια με τυρί

Προετοιμασία: 15'

Eκτέλεση: 20'

Υλικά

  • 400-500 γρ. σπαγγέτι
  • 500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)
  • ½ φλυτζάνι μουσκεμένο τριμμένο ψωμί ή φρυγανιά
  • 1 αυγό
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κόκκινο ξερό κρεμμύδι περασμένο από τον τρίφτη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 500 ml σπιτική σάλτσα ντομάτας ή πελτέ
  • ελαιόλαδο (για το μαγείρεμα και τα κεφτεδάκια)
  • Τριμμένη παρμεζάνα για σερβίρισμα

Βήματα

  • Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 °C (αν ψησετε τα κεφτεδάκια) ή ετοιμάστε ένα τηγάνι για να τα τηγανίσετε.
  • Βάλτε σε ένα μπολ κιμά, ψωμί, λάδι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, αβγό, σκόρδο και κρεμμύδι. Ζυμώστε καλά και πλάστε σε κεφτεδάκια.
  • Ψήστε ή τηγανίστε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και να είναι έτοιμα. 
  • Σε ένα τηγάνι φτιάξτε τη σάλτσα. Βάλτε ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο και τον πελτέ. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε μέσα τα κεφτεδάκια, σκεπάστε με ένα καπάκι και αφήστε τα μέσα για λίγα λεπτά να απορροφήσουν τη γεύση.
  • Σε άλλη κατσαρόλα, βράστε τα σπαγγέτι σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου έως ότου είναι «αλ ντέντε». Στραγγίστε, κρατώντας ½ φλυτζάνι από το νερό (αν χρειαστεί για τη σάλτσα). 
  • Ανακατέψτε τα σπαγγέτι με τη σάλτσα και τα κεφτεδάκια. Αν η σάλτσα φαίνεται πολύ «σφιχτή», προσθέστε λίγο από το νερό του βρασίματος.
  • Σερβίρετε σε πιάτα και προσθέστε τριμμένη παρμεζάνα στην κορυφή.
© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved