Όταν το παιδί θέλει παρέα στις διακοπές

Παιδί και παρέα στις διακοπές - Τι να κάνετε

Μαρίνα Μόσχα
Όταν το παιδί θέλει παρέα στις διακοπές
Bigstock

Όταν το παιδί θέλει παρέα στις διακοπές του και όταν λέμε παρέα δεν εννοούμε τη μαμά και τον μπαμπά. «Το παιδί μου κλαίει και θέλει να έρθει και ένας φίλος του μαζί. Διαφορετικά λέει πως δεν θέλει να έρθει μαζί μας!». Κάτι που βιώνουν πολλοί γονείς σε περίοδο διακοπών, πόσο μάλλον στις καλοκαιρινές διακοπές που συμβολίζουν την ανεμελιά, την ξενοιασιά, το παιχνίδι, την παρέα!

Αρκετοί γονείς αισθάνονται άσχημα καθώς το παιδί τους φαίνεται να μην …προτιμά την παρέα τους! Και όμως, το παιδί σας απλά θέλει και αυτό να έχει τη δική του παρέα στις διακοπές, για να μπορεί «να κάνει τα δικά του». Δεν είναι παράλογο, απλά δεν το έχετε συνηθίσει ακόμα. Όσο μάλιστα μεγαλώνει, τόσο περισσότερο θα αναζητά συνομήλικη παρέα, μέχρι που κάποια στιγμή θα σας πει πως «φέτος, θα πάω μόνος/η μου διακοπές!».

diakopes me parea

Διακοπές με φιλικό ζευγάρι

Υπάρχουν λύσεις για το συγκεκριμένο, καθώς μπορείτε να κανονίσετε για παράδειγμα τις διακοπές σας με φιλικό ζευγάρι με παιδιά σε παρόμοιες ηλικίες, φτάνει βέβαια τα παιδιά σας να …συμπαθιούνται! Αν όχι, μην περιμένετε να περάσετε ήρεμα καθώς εκείνα είτε θα αποφεύγουν το ένα το άλλο, είτε θα τσακώνονται και φυσικά θα είναι μέσα στη γκρίνια!

Διακοπές με ξαδέρφια

Μπορείτε να πάρετε μαζί σας το ξαδελφάκι του, το γειτονόπουλο που έχουν καλές σχέσεις ή ένα φίλο/συμμαθητή του παιδιού σας. Έτσι θα έχει στις διακοπές την παρέα που θέλει και εσείς θα είστε πιο ήρεμοι.

Σκεφτείτε λίγο επίσης, εσείς πάτε χωρίς παρέα διακοπές; Και αν ναι, δεν έχετε ο ένας τον άλλον να μιλήσετε, να ανταλλάξετε απόψεις, ακόμα και να …γκρινιάξετε; Έτσι ακριβώς και το παιδί σας θέλει ένα συνομήλικο άτομο για να συναναστραφεί. Άλλωστε για πόσα χρόνια θα είναι ακόμα παιδί και θα το χαίρεστε και εσείς μαζί σας;

Μαρίνα Μόσχα
ΜΑ Κλινικής Ψυχολογίας – Ψυχοθεραπεύτρια

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved