Έχω μπει στην εμμηνόπαυση και είδα αίμα - Είναι σοβαρό; (vid)

Τι μπορεί να σημαίνει το αίμα κατά την εμμηνόπαυση; 

Μενέλαος Λυγνός
Έχω μπει στην εμμηνόπαυση και είδα αίμα - Είναι σοβαρό; (vid)
Bigstock

Λέμε, πως μια γυναίκα έχει μπει στην εμμηνόπαυση, όταν για δώδεκα συναπτούς μήνες δεν έχει περίοδο.

Κατά μέσο όρο η εμμηνόπαυση επέρχεται στην ηλικία των 51 ετών. Το ηλικιακό φάσμα εντός του οποίου είναι πιθανότερο μια γυναίκα να έχει την εμπειρία της εμμηνόπαυσης κυμαίνεται μεταξύ των 48 και των 55 ετών.

Υπάρχει όμως και ποσοστό 1% περίπου των γυναικών, οι οποίες θα βιώσουν τη λεγόμενη πρόωρη εμμηνόπαυση πριν την συμπλήρωση του 40ου έτους της ηλικίας τους.

Επομένως, η μετεμμηνοπαυσιακή κολπική αιμόρροια είναι αυτή, που εκδηλώνεται μετά από την παρέλευση διαστήματος ίσου ή μεγαλυτέρου του ενός έτους από την έλευση της τελευταίας περιόδου.

Η μετεμμηνοπαυσιακή κολπική αιμόρροια ενδέχεται να έχει τη μορφή «κανονικής αιμορραγίας», αλλά μπορεί να πρόκειται για σταγονοειδή αιμόρροια (απλά «λεκιάζει» το εσώρουχο). Το δε κολπικό έκκριμα σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει το «έντονο» κόκκινο χρώμα του αίματος, αλλά είναι «ροζ», καφέ ή και γκρι.

Δείτε για ποιους λόγους μπορεί να εμφανιστεί αιμορραγία μετά την εμμηνόπαυση στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε την ακράτεια, την κολπική ξηρότητα και να βελτιώσετε τη σεξουαλική σας ζωή χάρη στους υπερήχους HIFU!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved