Γίνεται οι πολύποδες της μήτρας να εμφανιστούν ξανά αφού αφαιρεθούν; (vid)

Τι πιθανότητες υπάρχουν να εμφανιστούν ξανά οι πολύποδες της μήτρας μετά την αφαίρεσή τους; 

Μενέλαος Λυγνός
Γίνεται οι πολύποδες της μήτρας να εμφανιστούν ξανά αφού αφαιρεθούν; (vid)
Bigstock

Οι πολύποδες της μήτρας είναι μικρά, καλοήθη, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, ογκίδια, τα οποία ενδέχεται να εμφανισθούν στην εσωτερική επένδυση της ενδομητρικής κοιλότητος, δηλαδή στο ενδομήτριο (ενδομητρικός πουλύπους) ή στον τράχηλο της μήτρας (τραχηλικός πολύπους).

Οι πολύποδες της μήτρας μπορεί να έχουν μέγεθος, που κυμαίνεται από λίγα χιλιοστά (όσο ένας κόκκος σουσάμι) μέχρι και αρκετά εκατοστά.

Οι πολύποδες εξάλλου συχνά συνδέονται με την εκδήλωση και υπογονιμότητας. Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφέρουμε μελέτη του 2005, οι συντάκτες της οποίας κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η αφαίρεσή τους πριν από τη σπερματέγχυση αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας της όλης διαδικασίας.

Οι πολύποδες ενδέχεται να εντοπισθούν με διακολπικό υπερηχογράφημα αλλά η τελική διάγνωση επιτυγχάνεται δια της απόξεσης του ενδομητρίου ή της υστεροσκόπησης. Κατά τις επεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται και η αφαίρεσή τους.

Δείτε πόσο πιθανόν είναι οι πολύποδες να επανεμφανιστούν μετά την αφαίρεσή τους στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved