Τι είναι η υστεροσκόπηση; (vid)

Η υστεροσκόπηση είναι μία επέμβαση, που θεωρείται «μετρίας βαρύτητας».

Μενέλαος Λυγνός
Τι είναι η υστεροσκόπηση; (vid)

Στην πλειοψηφία των περιπτώσεων επιλέγεται η εκτέλεση της υστεροσκόπησης σε νοσοκομειακό περιβάλλον, ενώ η γυναίκα λαμβάνει συνήθως μία «ελαφρά» αναισθησία, την αποκαλούμενη και «μέθη».

Συνήθως, δεν χρειάζεται η λήψη προφυλακτική αντιβίωσης, εκτός αν εμφανίζετε σημεία φλεγμονής στον κόλπο σας.

Σε κάποιες περιπτώσεις δίδεται πριν την επέμβαση δισκίο, το οποίο περιέχει την ουσία Μισοπροστόλη, η οποία διευκολύνει τη διέλευση του υστεροσκοπίου (έτσι ονομάζεται η συσκευή, που εισάγει ο ιατρός στην ενδομητρική κοιλότητα) από τον τράχηλο. Η λήψη του δισκίου γίνεται είτε ενδοκολπικά, είτε από του στόματος.

Φυσικά, για τουλάχιστον 8 ώρες πριν την επέμβαση δεν θα πρέπει να έχετε φάει τίποτα, ενώ δεν πρέπει να έχετε πιει ούτε νερό, διότι θα λάβετε αναισθησία.

Προκειμένου να λάβετε την αναισθησία το στομάχι σας πρέπει να είναι άδειο. Σε αντίθετη περίπτωση αυξάνεται ο κίνδυνος αναγωγής (τροφή ανεβαίνει από το στομάχι προς τον οισοφάγο και ενδέχεται δια του λάρυγγος και της τραχείας να εισέλθει στους πνεύμονες, παρεμποδίζοντας την αναπνοή).

Λύστε όλες σας τις απορίες για την υστεροσκόπηση μέσα από το video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr!



Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ!

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας!

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ!

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved