Γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης κατά την εγκυμοσύνη; (vid)

Ποιοι παράγοντες οδηγούν σε αύξηση των πιθανοτήτων πτώσης κατά την εγκυμοσύνη;

Μενέλαος Λυγνός
Γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης κατά την εγκυμοσύνη; (vid)

Η ισορροπία της εγκύου είναι «επισφαλής», αφού συχνά αυτή παρουσιάζει αστάθεια, η οποία μπορεί να εκδηλώνεται με ένα «παραπάτημα», αλλά δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και στην πτώση.

Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε μελέτη του 2006. Στα πλαίσια της μελέτης αυτής εξετάσθηκε η ικανότητα της διατήρησης της ισορροπίας εγκύων εν συγκρίσει με την αντίστοιχη ικανότητα γυναικών εκτός εγκυμοσύνης τόσο με τα μάτια ανοικτά, όσο και με κλειστά μάτια.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα των ερευνητών η ικανότητα των γυναικών να διατηρήσουν την ισορροπία τους επηρεάζεται αρνητικά από την εγκυμοσύνη. Συγκεκριμένα, αν και η ικανότητα της διατήρησης της ισορροπίας φάνηκε, πως δεν άλλαζε κατά το πρώτο τρίμηνο, αυτό δεν ίσχυε για το δεύτερο και το τρίτο τρίμηνο. Κατεγράφη μία προοδευτική μείωση της ικανότητας αυτής, όσο η εγκυμοσύνη προχωρά. Μειωμένη ικανότητα διατήρησης της ισορροπίας μάλιστα φάνηκε να εμμένει ακόμα και 6 έως 8 εβδομάδες μετά τον τοκετό.

Δείτε γιατί είναι αυξημένος ο κίνδυνος πτώσης κατά την εγκυμοσύνη στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr

Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved