Ποιες κακές συνήθειες μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής; (vid)

  • Ποιες είναι οι κακές αυτές συνήθειες…
  • Κακή διατροφή
  • Ηλικία γυναίκας
Μενέλαος Λυγνός
Ποιες κακές συνήθειες μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής; (vid)

Υπάρχουν ζευγάρια, που δυστυχώς δεν κατάφεραν να μεγαλώσουν την οικογένειά τους, παρόλες τις ενίοτε πολλαπλές προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Οι λόγοι αποτυχίας της διαδικασίας είναι πολλοί και εν πολλοίς δεν έχουν προς ώρας τουλάχιστον πλήρως διασαφηνισθεί, ενώ ο κυριώτερος εξ αυτών είναι η ηλικία της γυναίκας.

Υπάρχουν όμως και αιτίες μείωσης των πιθανοτήτων της επιτυχίας της εξωσωματικής, που σχετίζονται με την υιοθέτηση κακών συνηθειών από την πλευρά της γυναίκας.Τέτοιοι παράγοντες είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία και καλόν είναι, πριν μία γυναίκα υποβληθεί σε εξωσωματική, να έχει αντιμετωπίσει τα δύο αυτά προβλήματα.

Κακή διατροφή

Όπως κατέδειξαν και τα συμπεράσματα μελέτης του 2019, στην οποία ελήφθησαν υπόψη στοιχεία από 21 προγενέστερες μελέτες, δημοσιευθείσες μεταξύ του 2007 και του 2017.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, που δημοσίευσαν τη συγκεκριμένη μελέτη, οι πιθανότητες μία γυναίκα με Δείκτη Μάζας Σώματός (BMI) μεγαλύτερο των 30kg/m2να αποκτήσει μωρό μετά από εξωσωματική γονιμοποίηση καταγράφονται μειωμένες, σε σχέση με τις αντίστοιχες πιθανότητες, που έχει μία γυναίκα με φυσιολογικό BMI.

Ενημερωθείτε αναλυτικά για τις κακές συνήθειες που μειώνουν τις πιθανότητες επιτυχίας της εξωσωματικής γονιμοποίησης στο video, που δημιουργήσαμε αποκλειστικά για τις αναγνώστριες του mothersblog.gr.





Δείτε τα υπόλοιπα videos με τις συμβουλές μου ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ πότε είναι οι γόνιμες ημέρες σας.

Διαβάστε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ.

Δρ ΜΕΝΕΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΛΥΓΝΟΣ, MSc, PhD
ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ
Master of Science University College London
Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας
www.eleftheia.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved