Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Μια από τις πιο συχνές ανεπιθύμητες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει μια έγκυος είναι και το πρήξιμο στα πόδια.

Πώς να αντιμετωπίσετε το πρήξιμο στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υπάρχουν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να φροντίσετε τα πόδια και να αντιμετωπίσετε ανεπιθύμητους πόνους, πρηξίματα, φλεβίτιδες κ.λπ., ώστε να μπορείτε να απολαύσετε τους επόμενους εννέα μήνες.

Συνεχίστε να κινείστε

Αποφύγετε να στέκεστε ή και να κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Παραμείνετε ενεργή, περπατάτε και κάντε απλές ασκήσεις για να κρατήσετε το σώμα και τα πόδια σας σε καλή κατάσταση. Προβλήματα στις φλέβες εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης λόγω κακής κυκλοφορίας του αίματος και έχουν ως αποτέλεσμα πόνο και πρήξιμο στα πόδια και στις αρθρώσεις.

Τοποθετήστε τα πόδια σας ψηλά

Το να κρατάτε τα πόδια σας ελαφρώς ανυψωμένα κατά τον ύπνο ή την ώρα που χαλαρώνετε συμβάλλει στην ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος και τη μείωση του πρηξίματος. Όταν υπάρχει αύξηση των υγρών στα πόδια τότε μπορεί να προκληθεί πρήξιμο. Ξεκουραστείτε όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε κατά τη διάρκεια της ημέρας και τοποθετήστε τα πόδια σας σε ανυψωμένη θέση ώστε να προλάβετε ανεπιθύμητα πρηξίματα ή ακόμα και φλεγμονές.

Κρατήστε τα δροσερά

Προσπαθήστε να αποφύγετε την εκτεταμένη έκθεση σε ακραίες θερμοκρασίες, ιδιαίτερα σε θερμές, καθώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει τη διόγκωση των φλεβών σας και να προκαλέσει πρήξιμο. Οι έγκυες γυναίκες διατρέχουν επίσης υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης θρομβώσεων, όπως η βαθεία φλεβική θρόμβωση (DVT). Ο κύριος λόγος για αυτό είναι ο αυξημένος όγκος αίματος και οι ορμονικές αλλαγές. Η διογκούμενη μήτρα προσδίδει επιπλέον πίεση στα αιμοφόρα αγγεία, περιορίζοντας τη ροή αίματος από τα πόδια και τη λεκάνη πίσω στην καρδιά. Κρατήστε λοιπόν τα πόδια σας όσο πιο δροσερά μπορείτε.

Φορέστε ειδικά καλσόν ή κάλτσες συμπίεσης

Μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικά ελαστικά καλσόν ή κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης για την εγκυμοσύνη τα οποία βοηθούν σε περιπτώσεις διόγκωσης των ποδιών, εκτεταμένων κιρσών κ.ά. Βοηθούν επίσης στο να μειωθεί ο πόνος και το αίσθημα βάρους παρέχοντας συμπίεση για την ενίσχυση της ενδοφλέβιας ροής του αίματος, εμποδίζουν το αίμα να συγκεντρωθεί στις φλέβες και μειώνουν τον κίνδυνο αυξημένου καρδιακού ρυθμού τόσο στη μητέρα όσο και στο παιδί. Επιπλέον, η ενισχυμένη ροή αίματος που παρέχεται από τις κάλτσες συμπίεσης συμβάλλει στη μείωση του κινδύνου των κιρσών, της φλεβίτιδας και της βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης. Πριν τις φορέσετε συμβουλευτείτε τον γιατρό σας σχετικά με τα οφέλη τους και αν είναι κατάλληλες για τη δική σας περίπτωση.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved