Εγκυμοσύνη και διατροφή: Οφέλη από το μέλι

Το μέλι ωφελεί με διάφορους τρόπους κατά τη διάρκεια της  εγκυμοσύνης 

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Οφέλη από το μέλι

Το μέλι αρέσει σε μικρούς και μεγάλους όχι μόνο γιατί είναι γλυκό αλλά γιατί είναι υγιές και θρεπτικό. Τι γίνεται όμως στην περίοδο που μια γυναίκα είναι έγκυος; Το μέλι και σε αυτή την περίπτωση είναι μια ασφαλής επιλογή καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και σε σάκχαρα όπως η φρουκτόζη και η γλυκόζη.

Σε κάθε περίπτωση για να καταναλωθεί θα πρέπει να είναι παστεριωμένο και να προέρχεται από αξιόπιστους παραγωγούς ενώ καλό είναι η κατανάλωση να μην υπερβαίνει τις 180 με 200 θερμίδες ημερησίως.

egkimosini kai diatrofi ofeli apo meli 2

Ας δούμε παρακάτω μερικά οφέλη από την κατανάλωση μελιού:

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα: Οι αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητές του ενισχύουν την ανοσία του οργανισμού.

Βοηθά στην αντιμετώπιση της αϋπνίας: Βάλτε μια κουταλιά μέλι στο γάλα που θα πιείτε πριν να κοιμηθείτε. Θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και να έχετε έναν ήρεμο ύπνο.

Ανακουφίζει από το κρυολόγημα, τον βήχα, τον πονόλαιμο: Οι αντιιικές ιδιότητες του μελιού εμποδίζουν τη δράση του ιού στο σώμα που προκαλεί το κρυολόγημα. Το μέλι είναι αποτελεσματικό κατασταλτικό του βήχα. Επίσης, οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μελιού απαλύνουν τον ερεθισμό του λαιμού. Προσθέστε μέλι σε τζίντζερ ή τσάι λεμονιού και πιείτε το ζεστό για να ανακουφίσετε τον πονόλαιμο.

Βελτιώνει την υγεία του τριχωτού της κεφαλής: Η αντιβακτηριδιακή φύση του μελιού λειτουργεί αποτελεσματικά κατά της πιτυρίδας και της φαγούρας του τριχωτού της κεφαλής. Διαλύστε μέλι σε ζεστό νερό και εφαρμόστε το στο τριχωτό της κεφαλής ως θεραπεία.

Θεραπεύει έλκη: Μελέτες έχουν δείξει ότι η τακτική κατανάλωση μελιού μειώνει την ανάπτυξη βακτηρίων που ευθύνονται για την πρόκληση ελκών. Επίσης αντιμετωπίζει την καούρα εξουδετερώνοντας τα οξέα του στομάχου.

Μειώνει τις αλλεργίες: Σύμφωνα με έρευνες το μέλι σε τακτική κατανάλωση, καθώς περιέχει γύρη, μπορεί να συμβάλλει και στην καταπολέμηση των εποχιακών αλλεργιών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved