Εσείς ξέρατε τις ευεργετικές ιδιότητες του «βασιλικού» στην εγκυμοσύνη;

Ο ιερός βασιλικός  είναι ένας τύπος βασιλικού που θεωρείται ο βασιλίας τον βοτάνων.

Εσείς ξέρατε τις ευεργετικές ιδιότητες του «βασιλικού» στην εγκυμοσύνη;

Φυτρώνει στην Νοτιοανατολική Ασία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της Ινδικής διατροφής και ιατρικής εδώ και πολλά χρόνια.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί άμεσα με τα φρέσκα φύλλα του, ως αιθέριο έλαιο, και φυσικά ως απόσταγμα και αφέψιμο.

Τα οφέλη του είναι πάρα πολλά για τον οργανισμό και ιδιαιτέρως για τις έγκυες γυναίκες αφού περιέχει βιταμίνες, Α και C, Κ, ασβέστιο, ψευδάργυρο και σίδηρο.

Συνίσταται στις έγκυες γυναίκες καθώς ανακουφίζει από πολλά συμπτώματα και βοηθά στην ρύθμιση της ροής του αίματος και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πιο αναλυτικά:

Ο ιερός βασιλικός παρέχει μια καλή ποσότητα βιταμίνης Κ, η οποία παίζει ζωτικό ρόλο στην εξασφάλιση της καλής υγείας του μωρού σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η βιταμίνη Κ βοηθά στην πήξη του αίματος και αποτρέπει τον κίνδυνο απώλειας αίματος.

Βοηθά την ανάπτυξη του εμβρύου

Ο ιερός βασιλικός είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α που εξασφαλίζει την κατάλληλη ανάπτυξη του εμβρύου. Η βιταμίνη Α προάγει την υγεία της καρδιάς, των ματιών, των πνευμόνων αλλά και την ανάπτυξη του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος.

bigstock 148388687

Βοηθά στην ανάπτυξη υγειών οστών

Το μαγγάνιο που περιέχει ο ιερός βασιλικός, βοηθά στον υγιή σχηματισμό των οστών και των χόνδρων του εμβρύου στην κοιλίτσα σας. Επίσης το μαγγάνιο λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που ελαχιστοποιεί τος στρες και αποτρέπει τον κίνδυνο κυτταρικής βλάβης στης έγκυες μανούλες.

Εξασφαλίζει την ρύθμιση της παροχής αίματος

Η περιεκτικότητα του ιερού βασιλικού σε φυλλικό οξύ, βοηθά στην παραγωγή επιπλέον αίματος που έχετε ανάγκη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας. Το φυλλικό οξύ ακόμα αποτρέπει τον κίνδυνο για γενετικές ανωμαλίες.

Προστατεύει από την αναιμία

Ο ιερός βασιλικός είναι μια εξαιρετική πηγή σιδήρου. Ο σίδηρος βοηθά στην προώθηση της αιμοσφαιρίνης και ενισχύει τον αριθμό των ερυθροκυττάρων σας κατά η διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Έτσι αποτρέπει τον κίνδυνο αναιμίας στις μέλλουσες μητέρες και παρέχει την απαραίτητη ενέργεια ώστε να σας προστατεύει από την κόπωση.

Ενισχύει την ανοσία του οργανισμού

Ο ιερός βασιλικός είναι μια πλούσια πηγή αρκετών βιταμινών όπως είναι η βιταμίνη Ε, η βιταμίνη C, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και πολλές άλλες. Επίσης όπως προαναφέρθηκε είναι μια πολύ καλή πηγή ψευδαργύρου, φωσφόρου, μαγνησίου, χαλκού, μαγγανίου και καλίου.

Όλες οι ζωτικές βιταμίνες και τα μέταλλα στον ιερό βασιλικό, αυξάνουν την προστασία του οργανισμού έναντι των λοιμώξεων και εξασφαλίζουν την υγεία και την βέλτιστη ανάπτυξη του εμβρύου .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved