Γιατί κανένας δεν μου είπε ότι αυτό είναι το χειρότερο σύμπτωμα εγκυμοσύνης;

Ήξερα αρκετά από τα προφανή συμπτώματα εγκυμοσύνης!

Μία Μαμά
Γιατί κανένας δεν μου είπε ότι αυτό είναι το χειρότερο σύμπτωμα εγκυμοσύνης;

Σίγουρα δεν τα είχα ζήσει, αλλά δεν ήμουν και έτοιμη για όλα αυτά που θα ακολουθούσαν. Δεν ήμουν έτοιμη για παράδειγμα για τους εμετούς και τη ναυτία, για την ακρίβεια καθόλου έτοιμη, αλλά τα αντιμετώπισα και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία.

Για το ένα και μοναδικό σύμπτωμα εγκυμοσύνης που δεν ήμουν έτοιμη, ήταν η αλλαγή στη γεύση μου. Εκείνη η ξινή και συνάμα μεταλλική γεύση που ένιωθα στο στόμα μου, κάθε φορά που έτρωγα κάτι. Όλα στο στόμα μου έμοιαζαν με χώμα. Απαίσιο σύμπτωμα η αλλαγή στη γεύση.

Το σύμπτωμα αυτό έκανε την εμφάνισή του στην 5η εβδομάδα. Νόμιζα ότι οφειλόταν στο γεγονός ότι έτρωγα συνέχεια δημητριακά και κράκερ. «Μάλλον φταίνε όλα ξέρεις μαμά; Η μαγιά για παράδειγμα μπορεί να φταίει από τα πολλά δημητριακά που τρώω!».

Εκείνη αντί να συμφωνήσει ωστόσο μαζί μου, γέλασε. «Έχουν τα δημητριακά μαγιά αγάπη μου; Μάλλον όχι!».

Σύντομα, ρώτησα και τη γιατρό μου. Εκείνη χαμογέλασε και μου είπε: «Καλωσόρισες στην περίοδο της εγκυμοσύνης!», λέγοντάς μου ότι είναι και αυτό ένα από τα συμπτώματα που φέρνει η εγκυμοσύνη μαζί της.

Σύμπτωμα που δεν μπορούσα να αντιμετωπίσω. Και καλά τη ναυτία, ήξερα τι να κάνω για να ανακουφιστώ. Την αλλαγή στη γεύση όμως; Πώς να αντιμετωπίσεις κάτι που δεν το έβλεπες; Ό,τι και αν έτρωγα δεν είχε τη γεύση που έπρεπε να είχε. Γευόμουν κάτι αλλοιωμένο. Ακόμη και το νερό με δυσκολία το έπινα.

Προσπάθησα να τη φτιάξω πλένοντας τα δόντια μου συνέχεια, χρησιμοποιώντας οδοντικό νήμα, στοματικό διάλυμα και τσίχλες. Έκανα γαργάρες με αλατόνερο, προσπαθούσα με κάθε τρόπο να διατηρήσω φυσιολογικό το pH του στόματός μου αλλά τίποτε από όλα αυτά δεν με βοηθούσε.

Στη 10η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου ένιωθα ράκος. Άρχισα να ψάχνω στο διαδίκτυο και έμαθα ότι ο «εχθρός» που είχα να αντιμετωπίσω είχε όνομα. Δυσγευσία.

Όταν λέμε δυσγευσία, μιλάμε για αλλοίωση στην αντίληψη της γεύσης. Η δυσγευσία μπορεί να προκύψει από χημικές ενώσεις που βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα στη στοματική κοιλότητα του ασθενή.

Για καλή μου τύχη, το internet μου είπε ότι η δυσγευσία εξαφανίζεται από το δεύτερο τρίμηνο και μετά.

Το internet τελικά έλεγε ψέματα. Ήταν ένας ψευτράκος που με κορόιδεψε και μου έδωσε ψεύτικες ελπίδες. Τα συμπτώματα της δυσγευσιας δεν έφυγαν μέχρι την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης μου. Δηλαδή στα μισά της. Αλλά το χειρότερο όλων ήταν ότι επανήλθαν λίγο μετά. Μόλις το μπήκα στο τρίτο τρίμηνο, η δυσγευσία με επισκέφθηκε ξανά και έμεινε μαζί μου μέχρι να γεννήσω.

Αν με ρωτάτε λοιπόν, ποιο είναι το χειρότερο σύμπτωμα που μπορεί να ζήσει μια γυναίκα στην εγκυμοσύνη της, εγώ θα σας πω για την δυσγευσία. Αυτή την απαίσια μεταλλική και συνάμα ξινή γεύση που ένιωθα στο στόμα μου.

πηγή: popsugar.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved