24 περίεργα, συνηθισμένα και ασυνήθιστα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε γράψει για όλα εκείνα τα συμπτώματα που μαρτυρούν μια εγκυμοσύνη!

24 περίεργα, συνηθισμένα και ασυνήθιστα συμπτώματα εγκυμοσύνης

Υπάρχουν πολλά συμπτώματα εγκυμοσύνης! Πάρα πολλά! Εμείς μαζέψαμε τα πιο συνηθισμένα, τα πιο ασυνήθιστα και τα πιο περίεργα και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω!

Πρήξιμο

Παρατηρείτε πρήξιμο στα δάχτυλα των χεριών σας; Μήπως τα παπούτσια σας, σας στενεύουν; Αν έχετε ανεξήγητο πρήξιμο και κατακράτηση υγρών, μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείτε πότε ήταν η τελευταία ημέρα της περιόδου σας!

Εφιάλτες

Λέγεται ότι τα περίεργα όνειρα και οι εφιάλτες τόσο κατά τη διάρκεια του ύπνου της νύχτας αλλά και του απογεύματος, μαρτυρούν εγκυμοσύνη!

Ακμή

Αρχίσατε να βλέπετε σπυράκια στο κούτελο και το σαγόνι σας; Μήπως η πλάτη σας γέμισε με ακμή; Αυτό ίσως συμβαίνει επειδή οι ορμόνες σας αλλάζουν εξαιτίας μιας εγκυμοσύνης!

Νεύρα, νευράκια

Μήπως θυμώνετε με το παραμικρό ή ξεσπάτε σε κλάματα άνευ λόγου και αιτίας; Η εγκυμοσύνη προκαλεί και τα δυο!

Βουλωμένη μύτη ή καταρροή

Μήπως έχετε καταρροή και φυσάτε τη μύτη σας τακτικά; Κάποιες γυναίκες έχουν αναφέρει ότι πριν μάθουν ότι ήταν έγκυες. Η αύξηση των επιπέδων των ορμονών και της παραγωγής νέου αίματος μπορεί να προκαλέσει ελαφρύ πρήξιμο στις βλεννογόνους μεμβράνες της μύτης. Αυτό οδηγεί σε ξήρανση και πιο εύκολη ρινορραγία, βουλωμένη μύτη, ή καταρροή.

Ευαίσθητο στήθος

Αν πονάει το στήθος σας ΠΟΛΥ, αν νιώθετε το σουτιέν να σας πιέζει, τότε πολύ πιθανόν να είστε σε ενδιαφέρουσα. Η ευαισθησία του στήθους είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της κύησης!

Σκούρα θηλή

Ναι, μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά συμβαίνει όταν οι γυναίκες είναι έγκυες. Αν δείτε αλλαγή στο χρώμα της θηλής σας, κάντε καλού κακού ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Χαμένη περίοδος

Σε αυτό το σύμπτωμα δεν χρειάζεται να πούμε και πολλά. Όλες οι γυναίκες το ξέρουν ότι από τη στιγμή που δεν έχουν περίοδο για ένα ή δύο μήνες τότε σίγουρα υπάρχει εγκυμοσύνη.

Κράμπες και πόνοι

Μερικές γυναίκες βιώνουν ήπιους πόνους στην μήτρας (ελαφριές κράμπες) τις πρώτες εβδομάδες εγκυμοσύνης.

Πείνα και δίψα

Αν πεινάτε περισσότερο απ'ό,τι συνήθως και αν διψάτε, τότε μάλλον να είστε σε ενδιαφέρουσα.

Ναυτία

Αρκετές γυναίκες από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της εγκυμοσύνης νιώθουν πρωινές ναυτίες. Αν είστε από τις τυχερές εγκύους, ίσως να μην σας ταλαιπωρήσουν καθόλου οι ναυτίες.

Ευαισθησίες

Όταν είστε έγκυος, θα γίνετε πιο ευαίσθητη σε ορισμένες μυρωδιές, ενώ ταυτόχρονα η αίσθηση της γεύσης σας μπορεί να αλλάξει. Όπως και τα περισσότερα άλλα συμπτώματα εγκυμοσύνης, έτσι και αυτές οι αλλαγές στις διατροφικές σας προτιμήσεις οφείλονται στις ορμονικές αλλαγές.

Συχνοουρία

Ακόμη ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης είναι η συχνοουρία και αυτό γιατί η ποσότητα του αίματος στο σώμα σας αυξάνεται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης κάνοντας τα νεφρά σας να “φιλτράρουν” επιπλέον υγρό, το οποίο καταλήγει στην ουροδόχο κύστη!

Αλλαγές στον ύπνο

Δεν μπορείτε να βολευτείτε στο κρεβάτι, δεν μπορείτε να κοιμηθείτε ή ροχαλίζετε; Κάποιες γυναίκες έχουν αναφέρει όλα τα παραπάνω σαν συμπτώματα, πριν μάθουν ότι ήταν έγκυες.

Κούραση και εξάντληση

Κουράζεστε κατά τη διάρκεια που περπατάτε; Νυστάζετε και θέλετε να ξεκουράζεστε όλη μέρα; Το σώμα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καταναλώνει αρκετή ενέργεια (ειδικά το πρώτο τρίμηνο), κάνοντάς σας να νιώθετε ανεξήγητη εξάντληση και κούραση!

Δυσπεψία

Οι περισσότερες γυναίκες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους θα περάσουν μια μικρή περίοδο έχοντας αυτά τα ενοχλητικά συμπτώματα δυσπεψίας και καούρας. Το κύριο σύμπτωμα στις καούρες και τη δυσπεψία είναι ο πόνος ή το αίσθημα δυσφορίας στο στήθος ή στο στομάχι.

Σταμάτησε η τριχόπτωση

Αν σταματήσατε να αφαιρείτε τις τρίχες από τη χτένα σας μετά από κάθε χτένισμα, είναι μάλλον επειδή μπορεί να είστε έγκυος. Η εγκυμοσύνη συνήθως ενισχύει την τρίχα και τη δυναμώνει.

Λιγούρες

Θέλετε μια μπανάνα ΤΩΡΑ! Θέλετε να φάτε παγωτό κι ας χιονίζει έξω! Συνήθως οι λιγούρες ταυτίζονται με μια εγκυμοσύνη!

Κολπικά υγρά

Όπως έχουμε αναφέρει και σε άρθρο μας στο παρελθόν, τα κολπικά υγρά είναι ένα σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Διαβάστε περισσότερα για αυτό, εδώ!

Δυσκοιλιότητα και φούσκωμα

Νιώθεις πρήξιμο στην κοιλιά και έχεις δυσκοιλιότητα, πράγμα περίεργο για εσένα; Πάντως, ανεξήγητο δεν είναι, διότι το φούσκωμα της κοιλιάς και η δυσκοιλιότητα είναι από τα πλέον χαρακτηριστικά σημάδια μιας εγκυμοσύνης!

Κιρσοί

Ο τρόπος με τον οποίο μια εγκυμοσύνη οδηγεί στην εμφάνιση κιρσών είναι αποτέλεσμα μηχανικών και ορμονικών παραγόντων. Από μελέτες που έχουν γίνει παρατηρείται μία μεταβολή στο αγγειακό τοίχωμα, τέτοια που έχει σκοπό να « χαλαρώσει» τα αγγεία. Φαίνεται ότι αυτές οι αλλαγές έχουν σκοπό να προετοιμάσουν το κυκλοφορικό σύστημα της εγκύου για να χειριστεί την αύξηση του ενδαγγειακού όγκου.

Αλλαγή στη λίμπιντο

Συνήθως αναφέρεται αλλαγή στη λίμπιντο εξαιτίας της αλλαγής των ορμονών. Κάποιες γυναίκες εμφανίζουν αλλαγές στη διάθεση της σεξουαλικής τους ζωής!

Πανάδες στο δέρμα και το πρόσωπο

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης διαταράσσεται η έκκριση της μελανίνης, με αποτέλεσμα την εμφάνιση σκούρων λεκέδων σε διάφορα σημεία του προσώπου και του σώματος.

Μεταλλική γεύση στο στόμα

Η δυσάρεστη μεταλλική γεύση στο στόμα είναι ένα σύμπτωμα που μαρτυρά εγκυμοσύνη! Κατά έναν περίεργο τρόπο αν τρώτε γλυκές τροφές, μπορεί να ενταθεί η μεταλλική γεύση!

Όπως και να έχει, είτε έχετε ένα από τα παραπάνω συμπτώματα, είτε δύο, είτε παραπάνω, καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τον γυναικολόγο σας, να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης και μία εξέταση β' χοριακής (ορμόνη που παράγεται στο σώμα της γυναίκας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης) για να επιβεβαιώσετε την κύηση!

Δείτε όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον Κόσμο στη ροή ειδήσεων του Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved