Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Είναι η διάρροια σύμπτωμα της εγκυμοσύνης;

Δεν είναι λίγες οι γυναίκες που αναζητούν τα συμπτώματα εγκυμοσύνης στο διαδίκτυο και τις μηχανές αναζήτησης όπως η Google!

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Είναι η διάρροια σύμπτωμα της εγκυμοσύνης;

Αναρωτιέστε αν είστε έγκυος; Ο μόνος τρόπος για να το ανακαλύψετε σίγουρα είναι να κάνετε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Ωστόσο υπάρχουν και κάποια συμπτώματα που μπορεί να σας το αποκαλύψουν πριν κάνετε το τεστ.

Πριν διαβάσετε το άρθρο αξίζει να γνωρίζετε ότι κάθε γυναίκα είναι διαφορετική και κάθε γυναίκα βιώνει διαφορετικά την εγκυμοσύνη της. Το ίδιο λοιπόν, συμβαίνει και με τα συμπτώματα, κάποιες τα έχουν έντονα, κάποιες λιγότερα και κάποιες άλλες δεν έχουν κανένα από τα συμπτώματα αυτά ή περνούν απαρατήρητα γιατί δεν είναι έντονα.

diaroia sumptoma egkimosinis 1

Χαμένη περίοδος

Η χαμένη περίοδος είναι ίσως το πιο προφανές σύμπτωμα εγκυμοσύνης. Είναι και εκείνο το σύμπτωμα που κάνει τις γυναίκες να τρέξουν στο κοντινότερο φαρμακείο για ένα τεστ εγκυμοσύνης ή στο κοντινότερο διαγνωστικό για να κάνουν μια Β' χοριακή!

Πρωινή αδιαθεσία

Η ναυτίες και η ζαλάδα το πρωί είναι ένα από τα συμπτώματα που χτυπάει το καμπανάκι ότι κάτι συμβαίνει στο σώμα σας.

Υπνηλία

Η εγκυμοσύνη προκαλεί την ανάγκη του ύπνου, για αυτό και αν παρατηρήσετε ότι νυστάζετε περισσότερο απ' ό,τι τις άλλες φορές, πολύ πιθανό να είστε έγκυος.

Διούρηση

Τα αυξημένα επίπεδα της προγεστερόνης, προκαλούν τη διάταση των μυών που περιβάλλουν την κύστη, δίνοντας την ψευδή αίσθηση πως είναι πλήρης! Για αυτό το λόγο και πολλές έγκυες τρέχουν κάθε λίγο και λιγάκι στην τουαλέτα!

diaroia sumptoma egkimosinis 2

Διάρροια

Και φτάσαμε στη διάρροια! Τι συμβαίνει με τη διάρροια; Είναι τελικά σύμπτωμα εγκυμοσύνης ή όχι;

Η απάντηση είναι «ναι»! Η διάρροια σύμφωνα με το momjunction.com, είναι σύμπτωμα εγκυμοσύνης και προκαλείται είτε από τις αλλαγές που βιώνει το σώμα καθώς προετοιμάζεται για να φιλοξενήσει για εννέα μήνες ένα μωρό εκεί, είτε από γενικότερες αλλαγές. Οι ορμόνες όπως τα οιστρογόνα, η προγεστερόνη και η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG) έχουν επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Έτσι λοιπόν, μπορεί να προκληθούν ξαφνικές λιγούρες, πρωινή ναυτία, εμετός ή ακόμη και διάρροια. Κάθε έγκυος εμφανίζει ορμονικές αλλαγές, αλλά μόνο λίγες υποφέρουν από διάρροια στα αρχικά στάδια της εγκυμοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα καταλάβω ότι είμαι έγκυος;

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: 17 σημάδια που πρέπει να αναζητήσετε και να αναγνωρίσετε

Συμπτώματα εγκυμοσύνης: Αυτά είναι τα είκοσι πιο συνηθισμένα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved