6 λόγοι που επιβάλλουν να μη φοράτε τακούνια στην εγκυμοσύνη

Πολλές γυναίκες, επιμένουν να φορούν τακούνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, ακόμα και αν γιατροί το απαγορεύουν. 

6 λόγοι που επιβάλλουν να μη φοράτε τακούνια στην εγκυμοσύνη

Έχουν τους λόγους τους άλλωστε. Είναι πολύ οι κίνδυνοι που μπορούν να προκύψουν. Μην το ρισκάρετε.

Δείτε 6 από αυτούς:

Kράμπες στην γάμπα

Όταν φοράμε τακούνια για πολλές ώρες, οι γάμπες είναι σε ένταση με αποτέλεσμα οι μύες να παθαίνουν κράμπες, οι οποίες κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ενδέχεται να επιδεινωθούν.

Πόνος στη μέση

Τα τακούνια, αλλοιώνουν με κάποιο τρόπο τη στάση του σώματος. Οι πυελικοί μύες σας κάμπτονται προς τα εμπρός, κάνοντας την μέση σας να επιβαρύνεται.

Αυτή η αλλαγή στάσης προκαλεί πόνους στη μέση που μερικές φορές ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι αφόρητοι.

Λιγότερη Ισορροπία

Η δύναμη των αστραγάλων σας είναι πολύ πιθανό να μειωθεί λόγω του υπερβολικού βάρους και των ορμονικών αλλαγών στο σώμα σας. Αυτό είναι ένας βασικός λόγος που θα σας κάνει να χάνετε την ισορροπία σας πιο συχνά.

Όταν φοράτε τακούνια, θα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χάστε την ισορροπία σας και να σκοντάψετε και μπορεί να προκαλέσετε κάποιο τραυματισμό.

Tεντωμένοι μύες

Όπως και στην μέση σας έτσι και στα πόδια σας, οι μύες τεντώνονται και επιβαρύνονται.

Ακόμα και τα παπούτσια που σας φαίνονταν άνετα πριν την εγκυμοσύνη, τώρα θα νιώθεται ότι σας επιβαρύνουν.

Οίδημα στα πόδια

Το οίδημα είναι αρκετά σύνηθες στα πόδια των εγκύων. Τα στενά παπούτσια και τα ψηλοτάκουνα ευθύνονται κατά κύριο λόγο.

Αποβολή

Μία έγκυος που φορά ψηλά τακούνια είναι πάντοτε πιο πιθανό να βάλει σε κίνδυνο το μωρό της. Ένα πέσιμο από την αδυναμία των ποδιών και των αστραγάλων, ένα παραπάτημα, και το ρίσκο είναι μεγάλο. Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να το ρισκάρετε και να φοράτε τακούνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας.

Αφήστε τα για μετά την εγκυμοσύνη!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved