Μετά το πολύ «φλατ» της εγκυμοσύνης, μήπως πονάνε τα πόδια σας κάθε φορά που βάζετε τακούνια;

Πέρασε τόσος καιρός με παντόφλα, σαγιονάρα και αθλητικό, που τώρα πονάνε τα πόδια σας κάθε φορά που θέλετε να βάλετε τα τακούνια σας; Δε χρειάζεται να ταλαιπωρείστε σε κάθε σας εξοδο...Υπάρχουν λύσεις.

Μετά το πολύ «φλατ» της εγκυμοσύνης, μήπως πονάνε τα πόδια σας κάθε φορά που βάζετε τακούνια;

Tώρα το καλοκαίρι τα πόδια μας πρήζονται, η χρήση του ίσιου παπουτσιού και της σαγιονάρας κάνει έτσι κι αλλιώς το πόδι να «ανοίγει» συνηθίζοντας να είναι απλωμένο, και αν έχει προηγηθεί και ένα πολύμηνο διάστημα με φλατ παπούτσια λόγω εγκυμοσύνης, τότε τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα ερθει η ώρα εκείνης της βάφτισης ή του γάμου που θέλετε να βάλετε τα αγαπημένα σας ψηλοτάκουνα και ήδη ξέρετε ότι μετά θα υποφέρετε.

Μερικές συμβουλές για να μην στεναχωριέστε ούτε εσείς ούτε τα ποδαράκια σας...

1. Πρώτα από όλα προτιμήστε γόβες από μαλακά υλικά. Αν πρόκειται για πέδιλα φροντίστε να μη σας «κόβουν» πολλά λουράκια σε ευαίσθητα σημεία.

2. Μία απολύτως καλοκαιρινή λύση είναι φυσικά οι πλατφόρμες. Ακόμη κι εσείς που νομίζετε ότι δε σας πάνε, μπορείτε άνετα να αναθεωρήσετε. Οι πλατφόρμες ταιριάζουν στα περισσότερα πόδια, γιατί λόγω όγκου τους, δείχνουν ακόμη και τις μη αθλητικές αδύνατες γάμπες να δείχνουν πιο λεπτές.

3. Προσέξτε το ύψος του τακουνιού. Αν είναι ψηλό, προτιμήστε γόβες με φιάπα για να μη μεταφέρεται πολύ βάρος στο πρόσθιο τμήμα του πέλματος.

4. Εχετε κάλλους ή προδιάθεση για κάλλους στα πέλματα. Εάν τα αγαπημένα σας παπούτσια έχουν σχετικά λεπτό πάτο, μπορείτε να τα μεταποιήσετε προσθέτοντας εσωτερικά ένα μόνιμο πάτο από λαστιχένιο υλικό. Εναλλακτικά υπάρχουν πρόσθετα μικρά κομμάτια σιλικόνης που τοποθετούνται στον πάτο της γόβας -όχι μόνιμα, αλλά κάθε φορά που τις φοράτε.

5. Αν πρόκειται να αγοράσετε καινούργιες γόβες, φροντίστε η μύτη του παπουτσιού να είναι στρογγυλεμένη, ώστε να υπάρχει αρκετός χώρος για τα δάχτυλα. Οταν αγοράζετε γόβες, δοκιμάστε να κουνήσετε ελαφρώς τα δαχτυλα σας. Αν είναι κοκκαλωμένα και ακίνητα, μην τις προτιμήσετε.

6. Και μην ξεχνάτε! Κάθε φορά που βγάζετε τις ψηλοτάκουνες γόβες σας ή τις πλατφόρμες σας ή όποιο παπούτσια σας έχει ζορίσει, κάντε ένα απαλό μασάζ στο πέλμα σας με μία ενυδατική κρέμα, ή ένα χλιαρό ποδόλουτρο ή μασάζ με ένα μπαλάκι. Το μασάζ μειώνει το πρήξιμο και ανακουφίζει από κράμπες και κόμπους που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το μασάζ με ρόλερ (μπαλάκι) χρειάζεται για 1-2 λεπτά, με κινήσεις εμπρός-πίσω. Aν δεν έχετε ρόλερ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα μπουκάλι από εμφιαλωμένο νερό με ραβδώσεις ή ένα μπαλάκι του τένις. Kαθίστε στην καρέκλα ή στον καναπέ σας και αφήστε το πόδι σας να κυλάει πάνω στο μπουκάλι κάνοντας πάλι κινήσεις εμπρός-πίσω. Aν χρησιμοποιήσετε μπαλάκι του τένις, οι κινήσεις του ποδιού σας μπορούν να είναι και κυκλικές.

Επίσης στο εμπόριο κυκλοφορούν προϊόντα για κουρασμένα πόδια και πέλματα, που χαρίζουν μία απίθανη αίσθηση δροσιάς. Δοκιμάστε τα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved