Ψηλά τακούνια: Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

«Να βάλω ή να μη βάλω ψηλά τακούνια; Ιδού η απορία!», είναι ένα μεγάλο ερώτημα που πολλές γυναίκες κάνουν στον εαυτό τους όταν είναι σε ενδιαφέρουσα.

Ψηλά τακούνια: Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Είναι ασφαλές να φορά μια γυναίκα τακούνια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης; Μήπως είστε από τις γυναίκες που έχετε συνηθίσει να φοράτε ψηλά τακούνια σε τακτική βάση και το βρίσκετε εξαιρετικά δύσκολο να τα αποχωριστείτε όταν είστε έγκυος.

Πολλές γυναίκες φορούν τακούνια και τους εννέα μήνες, αλλά οι γιατροί αυστηρά συστήνουν οι γυναίκες να μην τα φορούν. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους θα πρέπει μια γυναίκα να αφήσει στην άκρη τα ψηλοτάκουνά της κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, καθώς μπορεί να έρθει αντιμέτωπη με αρκετούς κινδύνους, που μπορεί να βλάψουν τόσο την ίδια όσο και το έμβρυο.

Ποιοι είναι αυτοί οι κίνδυνοι όμως;

1. Κράμπες:

Όταν φοράτε τακούνια για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι μύες σας είναι σε συνεσταλμένη στάση. Αυτό οδηγεί σε κράμπες που μπορεί να επιδεινωθούν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Πόνος στην πλάτη:

Τα ψηλά τακούνια υποτίθεται αλλάζουν τη στάση σας. Οι μυς της πυέλου πιέζονται προς τα εμπρός, δίνοντας ένα πιο όρθιο σχήμα στην πλάτη σας. Φορώντας τακούνια βάζετε υπερβολική πίεση τόσο στην πύελο όσο και τις πίσω αρθρώσεις και η στήριξη αυτή δεν είναι σωστή.

3. Λιγότερη ισορροπία:

Η αντοχή στους αστραγάλους σας είναι πιθανό να μειωθεί λόγω του υπερβολικού βάρους και των ορμονικών αλλαγών στο σώμα.
Επίσης όταν φοράτε τακούνια, θα υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να χάσετε την ισορροπία και να γλιστρήσετε, με κίνδυνο να τραυματιστείτε τόσο εσείς όσο και το έμβρυό σας.

4. Πρήξιμο στα πόδια:

Μια ιατρική κατάσταση γνωστή ως οίδημα ή πρήξιμο στα πόδια, τους αστραγάλους και τα πόδια είναι αρκετά κοινή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Φορώντας μια γυναίκα σφιχτά παπούτσια με ψηλά τακούνια τείνουν να επιδεινώσουν ακόμη περισσότερο το πρόβλημα.

5. Αποβολή:

Μια έγκυος γυναίκα που φοράει ψηλά τακούνια είναι πάντα σε υψηλότερο κίνδυνο να έχει μια αποβολή εν συγκρίσει με μια άλλη που δεν φοράει. Μία εγκυμοσύνη απειλείται εξαιτίας του κινδύνου πτώσης. Έτσι, γιατί να είστε σε κίνδυνο φορώντας ψηλά τακούνια;

Ωστόσο, αν είστε από τις γυναίκες που θέλουν να φοράνε τακούνια κατά τη διάρκεια της κύησης, μπορείτε να το κάνετε κατά το πρώτο τρίμηνο της κύησης. Αργότερα, εάν ακόμη θέλετε να φοράτε τακούνια, οι ειδικοί προτείνουν κάθε φορά που νιώθετε κόπωση, πόνο στην πλάτη και τη μέση ή πρήξιμο των ποδιών, να βγάζετε τα ψηλοτάκουνα ώστε να ξεκουραστείτε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved