Πώς και μέχρι πότε μπορώ να θηλάζω;

Το πιο ιδανικό είναι να θηλάζετε τους πρώτους έξι μήνες από τη γέννηση του μωρού σας.

Πώς και μέχρι πότε μπορώ να θηλάζω;

Ο θηλασμός προσφέρει πολλά οφέλη στο μωρό σας αλλά και σε εσάς. Το πρωτόγαλα που παράγει το στήθος σας τις πρώτες μέρες είναι η ιδανική τροφή για το μωρό σας, γιατί είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και αντισώματα που το προστατευούν από τυχόν μολύνσεις.

Όσο λοιπόν γάλα έχετε τόσο πολύ μπορείτε να θηλάσετε.Το ίδιο το μητρικό γάλα, προσφέρει εκτός από θρεπτικά συστατικά, μακροπρόθεσμα οφέλη στο μωρό, εμποδίζοντας διάφορες παθήσεις.

Ο οργανισμός σας, να ξέρετε πως παράγει όσο γάλα χρειάζεται. Από τη στιγμή που θα αρχίσει το μωράκι να πιπιιλάει, τότε αυτόματα θα μπαίνει ο οργανισμός σε διαδικασία παραγωγής γάλακτος.

Η καλύτερη και ιδανικότερη στάση για το θηλασμό, είναι να είστε κοιλιά με κοιλιά με το μωρό σας. Σίγουρα θα νιώθετε στην αρχή λίγο περίεργα. Το στήθος σας πιο φουσκωμένο και βαρύ, οπότε είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε, το μωρό σας να αδειάζει ό,τι γάλα έχει παραχτεί, ώστε να μην πετρώσει.

Θα πρέπει ακόμα να ξέρετε, ότι η σύνθεση του μητρικού γάλακτος, προσαρμόζεται διαρκώς στις μεταβαλλόμενες διατροφικές ανάγκες του παιδιού. Είναι ένα θαύμα το πως τα καταφέρνει όλα αυτά το γυναικείο σώμα, αλλά έτσι συμβαίνει!

Τις πρώτες μέρεςι να έχετε στο νου σας να θηλάζετε λίγο και σε τακτά διαστήματα, όποτε δείτε ότι πεινάει. Αυτό γιατί το μικρό του στομαχάκι, μπορεί να χωνέψει μικρές μόνο ποσότητες γάλακτος κάθε φορά.

Ο θηλασμός δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα.Σίγουρα αποτελεί τον φυσικό τρόπο να τραφεί το μωρό σας, αλλά για κάποιες γυναίκες χρειάζεται περισσότερος χρόνος και εξάσκηση για να βρουν τη σωστή στάση και τον σωστό τρόπο να το κάνουν.

Καλό είναι να διεγείρετε τα αντανακλαστικά θηλασμού του μωρού σας χαιδεύοντας για παράδειγμα απαλά το μαγουλο του.

Να το πιάνεται καλά.

Να το έχετε αγκαλιά και να είστε άνετη και ίσια.

Να αδειάζετε και τους δύο μαστούς.

Να απομακρύνετε το μωρό σας από το στήθος βάζοντας το μικρό σας δαχτυλάκι στο στόμα του μέσα, ώστε να μην τραβάτε τη θηλή σας και την πληγώσετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved