Δώδεκα λόγοι που δεν είναι τόσο ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Ας είμαστε ειλικρινείς, το να είσαι έγκυος το καλοκαίρι, δεν είναι και τόσο ωραίο!

Δώδεκα λόγοι που δεν είναι τόσο ωραίο να είσαι έγκυος το καλοκαίρι

Αν έχεις γεννήσει καλοκαίρι, καταλαβαίνεις. Αν πρόκειται να γεννήσεις καλοκαίρι, σε καταλαβαίνουμε. Και συμπάσχουμε όλες οι… καλοκαιρομάνες. Γιατί ωραία η εγκυμοσύνη, η ωραιότερη εμπειρία, όμως, το καλοκαίρι (με το χέρι στην καρδιά), δεν παλεύεται. Εντάξει, δεν παλεύεται όλες τις ώρες. Γιατί το να είσαι έγκυος το καλοκαίρι, σίγουρα έχει και τα θετικά του.

Αλλά, ας δούμε τα αρνητικά και ως απάντηση, σε όσους, αμέσως σε απαξιώνουν, όταν διαμαρτύρεσαι, με ένα «Έλα μωρέ, πώς κάνεις έτσι. Λες και μόνο εσύ είσαι έγκυος το καλοκαίρι». Λοιπόν, επειδή δεν είσαι μόνο εσύ έγκυος, δες παρακάτω τι λέει η εμπειρία.

Πρήζεσαι…. Πρήζεσαι πολύ, κυρίως τους τελευταίους μήνες. Πίνεις τόσο νερό για να μην πρηστείς, που στο τέλος… πρήζεσαι από το νερό!

Ζεσταίνεσαι. Αν πριν μείνεις έγκυος, ζεσταινόσουν τα καλοκαίρια, τώρα νιώθεις να… φλέγεσαι!

Βάζεις το air condition και πουντιάζεις. Βάζεις ανεμιστήρα, πλευριτώνεσαι. Σωτηρία καμία… Και ο ιδρώτας να στάζει.

Οι πιθανότητες, μάλλον, δεν θα είναι ούτε με το δικό σου μέρος. Και πιθανότατα δεν θα είσαι σαν τις σταρ του Instagram, που βγαίνουν στις παραλίες με μπικίνι και αψεγάδιαστο κορμί (ούτε κυτταρίτιδα και κυρίως, ραγάδες, πουθενά), με ελάχιστα κιλά εγκυμοσύνης. Και διανύουν τους τελευταίους μήνες.

Δεν μπορείς να πιεις τα κοκτέιλ, που τόσο έχεις συνδυάσει στο μυαλό σου με τα καλοκαίρια σου.

Ενώ όλοι στα bar πίνουν το ποτάκι στα όρθια, εσύ ψάχνεις καρέκλα να απλώσεις τα πόδια σου που πρήστηκαν από την ορθοστασία. Και ναι, κάνεις εικόνα τις κυρίες στα τρένα, που απλώνουν τα πόδια τους στο απέναντι κάθισμα, σαν να είναι σπίτι τους! Και τη διώχνεις, αμέσως, γιατί πόση απελπισία πια;

Δε μπορείς να φορέσεις σορτσάκι, γιατί το πιθανότερο είναι να έχεις βγάλει ραγάδες.

Δεν αντέχεις το μαλλί σου. Από τη μία χαίρεσαι που μοιάζει τόσο υγιές και λαμπερό και έχει μακρύνει και από την άλλη, δεν αντέχεις τόσες τρίχες… Σε ζεσταίνουν αφόρητα. Οπότε, μονίμως, το έχεις πιασμένο πάνω, σαν την… Μαίρη Παναγιωταρά.

Ηλιοθεραπεία; Τι είναι αυτό;

Ύπνος; Μισό να δούμε στο λεξικό τι σημαίνει….

Κατά πού πέφτει η τουαλέτα; Δεν υπάρχει χειρότερο να έχεις βολευτεί και να πρέπει να πας τουαλέτα. Το χειρότερο; Να χρειάζεται να κάνεις ολόκληρη διαδρομή από την ξαπλώστρα στην τουαλέτα. Γιατί συνήθως, στα καλοκαιρινά μαγαζιά, η τουαλέτα είναι στην… εξορία. Και θα χρειαστεί να την κάνεις αυτή τη διαδρομή πολλές φορές.

Κι κλείνουμε το θεματάκι μας με κάτι, πραγματικά, υπέροχο. Ακόμη κι έτσι, όλα αυτά τα βάσανα, αξίζουν. Γιατί σε λίγο καιρό, θα κρατάτε στην αγκαλιά το μωρό σας. Οπότε, χαλάλι όλα!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved