Εννέα tips για να νικήσετε την αϋπνία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Υποφέρετε από αϋπνίες ενώ είστε έγκυος; Δείτε πώς θα τις καταπολεμήσετε!

Εννέα tips για να νικήσετε την αϋπνία στη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Το να υποφέρεις από αυπνίες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, είναι μία ανυπόφορη κατάσταση. Μάλιστα, επηρεάζει το 75% των εγκύων, ενώ είναι πιο συχνές στο τρίτο τρίμηνο της κύησης.

Ωστόσο, τι είναι αυτό που προκαλεί τις αϋπνίες; Οι ορμονικές διαταραχές, η συχνουρία και οι συχνές επισκέψεις στην τουαλέτα που διακόπτουν τον ύπνο, οι κράμπες στα πόδια, οι καούρες, η δυσκολία να βρείτε μία θέση που σας βολεύει, η ανησυχία και η αγωνία για τον τοκετό είναι παράγοντες, που διαταράσσουν την ηρεμία του ύπνου.


Αλλά τι μπορείτε να κάνετε γι΄ αυτό; Και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αϋπνίες; Ιδού, κάποια tips, που θα βοηθήσουν.

Σταματήστε να ανησυχείτε

Ναι, δεν είναι και το ευκολότερο πράγμα. Αλλά πριν κοιμηθείτε φροντίστε να χαλαρώσετε με ένα ζεστό μπάνιο, με μία κούπα χαμομήλι ή διαβάζοντας ένα βιβλίο. Ακόμη κάνοντας και λίγη γιόγκα.

Φάτε κάτι ελαφρύ

Φροντίστε να μην πηγαίνετε για ύπνο με βαρύ το στομάχι. Προτιμήστε κάτι πιο ελαφρύ. Αν είναι εύκολο, βγείτε έξω και απολαύστε ένα ελαφρύ βραδινό. Μία βραδινή βόλτα είναι αρκετά χαλαρωτική.

Αποφύγετε τη σοκολάτα και την καφεΐνη

Όσο και αν είναι δύσκολο να αντισταθείς στη σοκολάτα, τις βραδινές ώρες είναι απαγορευτική. Το ίδιο και η καφεΐνη, καθώς προκαλούν αϋπνίες.

egkymosini aypnia 1

Αποφύγετε την άσκηση

Αν ασκείστε στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αποφύγετε να το κάνετε σε ώρες κοντινές με αυτή που ξαπλώνετε το βράδυ για να κοιμηθείτε

Δημιουργήστε μία ρουτίνα ύπνου

Οι ακατάστατες ώρες ύπνου, ευνοούν τις αϋπνίες. Οπότε, επιλέξτε μία συγκεκριμένη ώρα που θα κοιμάστε και δημιουργείστε μία ρουτίνα. Άλλωστε, αυτή θα σας φανεί χρήσιμη και μετά τον ερχομό του μωρού, αφού θα πρέπει να φτιάξετε μία ρουτίνα για τον ύπνο του.

Το κρεβάτι σας είναι άνετο;

Ελέγξτε αν το στρώμα ή το μαξιλάρι σας είναι άνετα. Ένα καλό και βολικό στρώμα ή μαξιλάρι χαρίζουν έναν καλό ύπνο.

Μη μετράτε τα λεπτά

Αν περάσει το πρώτο μισάωρο και δεν σας παίρνει ο ύπνος, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε. Ούτε να μετράτε τα λεπτά και την ώρα που περνάει. Αυτή η διαδικασία θα σας δημιουργήσει περισσότερο άγχος κι ένταση. Απλά χαλαρώστε.

Διώξτε τις άσχημες σκέψεις

Αν σας έρχονται άσχημες σκέψεις, που σας δημιουργούν ένταση, διώξτε τις. Κάντε ωραίες σκέψεις, όπως ότι σε λίγο καιρό θα κρατάτε στην αγκαλιά το μωρό σας. Σκεφτείτε πώς θα είναι, τι θα κάνετε. Ταξιδέψτε νοερά σε μέρη που σας αρέσουν και σας χαλαρώνουν, όπως η εικόνα της θάλασσας. Κοιμηθείτε, επιλέγοντας ένα ωραίο όνειρο.

Μιλήστε με τον γυναικολόγο σας

Σε κάθε περίπτωση και αν οι αυπνίες επιμένουν, θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας. Εκείνος θα σας συμβουλεύσει σχετικά και θα σας βοηθήσει. Μην προχωρήστε σε διάφορα «πειράματα», αν δεν μιλήσετε πρώτα μαζί του.

Διαβάστε επίσης

Αϋπνία στην εγκυμοσύνη: Αποτελεσματικές στρατηγικές για τον ύπνο

Έτσι κοιμούνται οι έγκυες! Σας θυμίζει κάτι; (εικόνες)

Πέντε απλά κόλπα για εύκολο ύπνο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved