Εγκυμοσύνη και διατροφή: Μικρές ωφέλιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες

Το φαγητό είναι απόλαυση και αυτό δεν αλλάζει κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Εγκυμοσύνη και διατροφή: Μικρές ωφέλιμες αλλαγές στις διατροφικές σας συνήθειες

Πάντως υπάρχουν σημεία που θα μπορούσατε να βελτιώσετε όσον αφορά τις διατροφικές σας συνήθειες.

Ίσως, για παράδειγμα να μην παίρνετε συνήθως πρωινό, να μην τρώτε αρκετά φρούτα και συχνά να είστε πολύ απασχολημένη για να μαγειρέψετε μετά τη δουλειά.

Δεν υπάρχει, βεβαία, κανένα πρόβλημα αν θέλετε να παραγγείλετε έτοιμο φαγητό, αλλά αυτό θα πρέπει να είναι η εξαίρεση, γιατί το συγκεκριμένο φαγητό συνήθως δεν περιέχει τα θρεπτικά συστατικά των φρέσκων τροφίμων.

Όταν μάθετε πόσο ευεργετικό είναι για εσάς και το μωρό σας ένα καλό πρωινό με επαρκή ποσότητα φρούτων, δε θα θελήσετε να το στερηθείτε ποτέ ξανά.

Ενα θρεπτικό διαιτολόγιο για εσάς και για το μωρό δεν απαιτεί από εσάς να είστε όλη την ημέρα στην κουζίνα: Μπορείτε να μαγειρέψετε γεύματα, να τα διατηρείτε στην κατάψυξη και να υιοθετήσετε πιο υγιεινές μεθόδους μαγειρικής , όπως στον ατμό ή στο γκριλ.

Αν είστε κουρασμένες ή αισθάνεστε άσχημα, θα είναι χρήσιμο να αναλαμβάνει την υποχρέωση της προετοιμασίας του φαγητού και ο σύντροφός σας.

Αν έχετε φορτωμένο καθημερινό πρόγραμμα, ίσως συνηθίζετε να παραλείπετε το πρόγευμα ή το γεύμα. Η εγκυμοσύνη όμως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για να παραλείπετε γεύματα.

Πρέπει να προσπαθείτε να τρώτε σωστά τουλάχιστον τρεις φορές την ημέρα.

Ενίοτε, μπορεί να μη ν καταφέρνετε να τρώτε αρκετά στις ώρες των γευμάτων. Τότε θα πρέπει να τρώτε υγιεινά ενδιάμεσα μικρά γεύματα για να καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε θερμίδες. Αντί να καταναλώσετε γλυκά, προτιμήστε φρέσκα ξηρά φρούτα, ωμά λαχανικά, muesli, γιαούρτι.

Αν εργάζεστε, να έχετε πάντα μαζί σας τέτοιου τύπου τρόφιμα.

Διαβάστε επίσης

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Ποιες είναι οι απαραίτητες τροφές
Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για μία έγκυο γυναίκα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved