Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για μία έγκυο γυναίκα

Το θέμα «διατροφή στην εγκυμοσύνη» προβληματίζει τις περισσότερες γυναίκες.

Αυτές είναι οι 10 καλύτερες τροφές για μία έγκυο γυναίκα

Η αλήθεια είναι ότι η διατροφή στη διάρκεια της εγκυμοσύνης προκαλεί σύγχυση στις περισσότερες μέλλουσες μανούλες. Τι είναι ωφέλιμο και τι δεν είναι. Τι ενδείκνυται και τι όχι. Τα πρέπει και τα μη, εύκολα μπορούν να δημιουργήσουν σύγχυση σε μία έγκυο γυναίκα.
Για να μη μπερδεύεστε, λοιπόν, και για να μην έχετε και άγχος, αν λαμβάνετε ωφέλιμες για το έμβρυο τροφές, δείτε στην παρακάτω λίστα, τα 10 καλύτερα φαγητά για μία έγκυο γυναίκα.

Αυγά

trofes 4

Είναι η καλύτερη πηγή πρωτεϊνών, που είναι σημαντικές για μία έγκυο γυναίκα. Επιπλέον, τα αυγά περιέχουν περισσότερες από δώδεκα βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένης της χολίνης. Η χολίνη βοηθά τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό του μωρού να αναπτυχθούν σωστά, ενώ βοηθά στην πρόληψη ελαττωμάτων νευρικού σωλήνα

Σολομός

trofes 3

Τα Ωμέγα-3 λιπαρά που περιέχει, είναι ζωτικής σημασίας για την υγιή ανάπτυξη του μωρού, ενώ μπορεί να ενισχύσει ακόμα και τη διάθεσή σας. Επιπλέον, τα Ωμέγα-3 είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της όρασης του μωρού.

Όσπρια

ospria

Αποτελούν πολύ καλές πηγές πρωτεΐνης, σιδήρου, αλλά και φυλλικού οξέος, φυτικών ινών και ασβεστίου. Επίσης, τα όσπρια βοηθούν στην πρόληψη και ανακούφιση δύο κοινών ενοχλήσεων κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης: της δυσκοιλιότητας και των αιμορροΐδων.

Γλυκοπατάτες

glykopatates

Οι γλυκοπατάτες αποκτούν το πορτοκαλί χρώμα τους χάρη στα καροτενοειδή που περιέχουν. Πρόκειται για φυτικές χρωστικές ουσίες που μετατρέπονται από τον οργανισμό μας σε βιταμίνη Α. Επίσης, είναι πλούσιες σε βιταμίνη C και φυλλικό οξύ.

Ελληνικό γιαούρτι

giaourti

Το ξέρετε ότι το ελληνικό γιαούρτι διαθέτει διπλάσια ποσότητα σε πρωτεΐνες, σε σχέση με ένα κοινό γιαούρτι; Κι επίσης, το γνωρίζετε ότι στο εξωτερικό κορυφαίοι διατροφολόγοι το εντάσσουν στις υπερτροφές που πρέπει να περιλαμβάνονται στη διατροφή των εγκύων, αλλά και των παιδιών; Κι αυτό, διότι αποτελεί μια μεγάλη πηγή προβιοτικών και ασβεστίου. Μάλιστα, στην εγκυμοσύνη το ασβέστιο βοηθά στη διατήρηση ισχυρών οστών, ενώ συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός υγιούς σκελετού για το μωρό σας.

Πηγή: www.babycenter.com

Διαβάστε επίσης

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: Τι μπορεί να τρώει μια εγκυμονούσα και πόσο

9 τροφές που δεν πρέπει να τρώτε όταν είστε έγκυος- Ορισμένες θα σας εκπλήξουν

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved