Πότε το μωρό «παίρνει» θέση με το κεφάλι προς τα κάτω;

Καθώς πλησιάζει ο καιρός να γεννήσετε, το μεγαλύτερο άγχος σας είναι αν το μωρό έχει τη σωστή θέση.

Πότε το μωρό «παίρνει» θέση με το κεφάλι προς τα κάτω;

Αν δηλαδή, το κεφαλάκι του είναι προς τα κάτω. Δεν παίρνουν άλλωστε όλα τα μωρά έγκαιρα τη σωστή θέση για τον τοκετό, με αποτέλεσμα η καισαρική συχνά να είναι η μόνη λύση. Επίσης, η θέση του μωρού καθορίζει πόσο σύντομος ή όχι θα είναι ο τοκετός.

Για παράδειγμα, αν το έμβρυο είναι ψηλά στη μήτρα είναι ένδειξη ότι ο τοκετός θα διαρκέσει αρκετή ώρα όπως και αν έχει λάβει μεν θέση αλλά με τα πόδια προς τα κάτω.

Labor When do babies turn their head down

Το μωρό παίρνει θέση για να γεννηθεί

Συνήθως τα μωρά παίρνουν θέση για τον τοκετό γύρω στην 30η εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Ενδέχεται όμως να ξεπεράσει το διάστημα αυτό και να χρειαστεί να «παρέμβετε» κάνοντας κάποιες κινήσεις. Για παράδειγμα θα πρέπει να:

  • Κάθεστε σε μια καρέκλα ή μια πολυθρόνα , αντί μένετε ξαπλωμένη
  • Περπατάτε και να μην κάθεστε αρκετή ώρα στο ίδιο σημείο
  • Έχετε ένα μαξιλάρι στη μέση σας όταν κάθεστε
  • Κάνετε εξάσκηση με μια μπάλα (ζητήστε τη βοήθεια κάποιου εκπαιδευτή αν δεν ξέρετε πώς να τη χρησιμοποιήσετε).

Δεν είναι όμως, όλες οι μέλλουσες μαμάδες αρκετά τυχερές να έχουν το πλεονέκτημα του εύκολου τοκετού. Η χαρτογράφηση της κοιλιάς είναι ο τρόπος για να γνωρίζει μια μαμά σε ποια θέση είναι το μωρό της. Μπορεί να ακούγεται δύσκολο αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι.

Χαρτογράφηση της κοιλιάς και του τοκετού

Η χαρτογράφηση της κοιλιάς είναι ένα μέρος της προγεννητικής φροντίδας. Το να γνωρίζει ο γιατρός ή η μαία σας τη θέση του μωρού σας είναι απαραίτητο, μιας και με αυτό τον τρόπο μπορεί να δει αν το μωρό είναι σε σωστή θέση για να γεννηθεί.

Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης είναι η καλύτερη στιγμή για τη χαρτογράφηση της κοιλιάς. Σε αυτό το τρίμηνο ένα μωρό, βολεύεται σε μια θέση και δεν την αλλάζει μέχρι να γεννηθεί. Η σωστή θέση είναι η πρόσθια θέση με το κεφάλι προς τα κάτω, όπως αναφέραμε και παραπάνω. Το μωρό σε αυτή τη θέση μπορεί να γεννηθεί ευκολότερα.

Αν τελικά το μωρό δεν αλλάξει θέση, τότε ίσως χρειαστείτε τη βοήθεια του γυναικολόγου σας.

Διαβάστε επίσης

Ο εύκολος τρόπος να μάθετε τη θέση που έχει το μωρό στην κοιλιά σας (vid)
Τοκετός: Πότε τα μωρά «παίρνουν» θέση με το κεφάλι προς τα κάτω

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved