Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν θα σας πει ποτέ κανείς για τον τοκετό

Γέννα! Μια λέξη που συνδυάζετε αυτόματα με την άφιξη του μωρού σας στην οικογένειά σας.

Εγκυμοσύνη: Αυτά είναι τα 10 πράγματα που δεν θα σας πει ποτέ κανείς για τον τοκετό

Κάποιες που έχετε ζήσει αυτή την εμπειρία, ξέρετε πώς μοιάζει όμως, όσες είστε έγκυες για πρώτη φορά δεν ξέρετε με τι μοιάζει η γέννα και σίγουρα έχετε αρκετές απορίες σωστά;

Σωστά! Απορίες όμως, που δεν πρόκειται να σας λύσουν η γιαγιά, η μαμά ή η φίλη σας που γέννησε. Σίγουρα όλο και κάτι θα σας κρύψουν. Υπάρχουν λόγοι που δεν τα αναφέρουν όλα. Ίσως για να μην σας τρομάξουν, μιας και όλα δεν είναι ρόδινα στον τοκετό.

Αν όμως, θέλετε να ξέρετε με τι θα έρθετε αντιμέτωπη, δεν έχετε παρά να διαβάσετε το άρθρο μας. Θα μάθετε πράγματα που κανείς δεν θα σας πει, εκτός και αν θέλει να είναι ειλικρινής μαζί σας.

egkimosini toketos

«Σπρώξε»

Μπορεί να σας σοκάρει, αλλά όταν γεννάς και όλοι γύρω σου φωνάζουν «σπρώξε, σπρώξε», εσείς θα νιώθετε σαν να θέλετε να πάτε στην τουαλέτα και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Ακόμη και αν συμβεί κάποιο «ατύχημα» τουαλέτας, να μην ντραπείτε... Είναι φυσιολογικό!!! Συμβαίνει συχνά και είναι κάτι που δεν θα σοκάρει ή θα αηδιάσει ούτε τη μαία σας, ούτε τον γυναικολόγο σας. (αυτός είναι και ο λόγος που θα σας κάνουν κλύσμα πριν τον τοκετό)

Περισσότερες σερβιέτες

Σίγουρα θα περιμένετε να έρθει η περίοδός σας αμέσως μετά τον τοκετό. Αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το αίμα, θα είναι αρκετό και μάλιστα συνεχόμενο για αρκετές εβδομάδες μέχρι να επανέλθει η έμμηνος ρύση σας. Για αυτό αγοράστε πολλές σερβιέτες για να μην ξεμείνετε και μάλιστα όχι τις απλές, προμηθευτείτε καλύτερα εκείνες που προορίζονται για την ακράτεια.

Πόνος, αρκετός πόνος

Πονάκια στην κοιλιά, πονάκια από τις συσπάσεις, πονάκια στη μέση, πονάκια στην «ουρά», πονάκια, πονάκια... Όλοι αυτοί οι πόνοι είναι διαχειρίσιμοι αλλά αν δεν αντέχετε, καλό θα είναι να ζητήσετε επισκληρίδιο από τον γιατρό σας.

egkimosini toketos 2

Τα νερά σπάνε

Σας έχουμε γράψει και στο παρελθόν, πώς μοιάζουν τα νερά που σπάνε. Πρόκειται για το αμνιοτικό υγρό που προστατεύει το μωρό σας όλη μέρα και όλη νύχτα μέχρι τη γέννησή του. Μόλις τα νερά σπάσουν, ήρθε η ώρα να γεννηθεί.

Τριχόπτωση

Ναι, ναι! Μην αγχώνεστε δεν θα «χάσετε» τα μαλλιά σας, απλά εξαιτίας της εγκυμοσύνης και των οιστρογόνων θα έχετε αρκετή τριχόπτωση. Μη φοβάστε όμως, μετά τον τοκετό τα μαλλιά σας θα δυναμώσουν ξανά!

Πρησμένα πόδια

Τα πρησμένα πόδια είναι ένα κοινό σύμπτωμα εγκυμοσύνης, που έχουν οι περισσότερες εγκυούλες. Για κάποιες γυναίκες αυτό είναι προσωρινό ενώ για κάποιες άλλες όχι. Πάντα να επικοινωνείτε με τον γιατρό σας, αν παρατηρείτε κάτι που σας ανησυχεί.

fotografia toketou

Εφίδρωση

Η εφίδρωση υπάρχει στην εγκυμοσύνη και καλό είναι να τη συνηθίσετε. Αν ξυπνήσετε το βράδυ και παρατηρήσετε αρκετό ιδρώτα, αλλάξτε σεντόνια.

Επισιοτομη

Μερικές φορές για να βοηθηθεί η έξοδος του μωρού και πάντα υπό τοπική αναισθησία, γίνεται μια τομή στο περίνεο η λεγόμενη περινεοτομή ή επισιοτομή. Μια μικρή τομή με ψαλίδι στο περίνεο, που εκτείνεται από την είσοδο του κόλπου μέχρι τον πρωκτό.

Βεντούζα

Σίγουρα έχετε ακούσει για τη βεντούζα σωστά; Χρησιμοποιείτε συνήθως όταν ο μαιευτήρας δυσκολεύεται να βγάλει το μωρό, ειδικά μετά από αρκετές ώρες τοκετού και η μητέρα εμφανίζει κόπωση ή αναπνευστική δυσχέρεια ή όταν το έμβρυο εμφανίζει δυσχέρεια.

Διαβάστε επίσης:

10+1 αλήθειες για τον τοκετό

Δεύτερο στάδιο του τοκετού

Πέντε συχνές ερωτήσεις για τον τοκετό (video)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved