Ναυτία εγκυμοσύνης: Αντιμετωπίστε τη

Η ναυτία είναι από τα πρώτα συμπτώματα που εμφανίζονται σε μια εγκυμοσύνη.

Ναυτία εγκυμοσύνης: Αντιμετωπίστε τη

Κάποιες γυναίκες έχουν έντονα τα συμπτώματα και κάποιες άλλες όχι, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που είναι σε ενδιαφέρουσα το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης νιώθει αυτό το ενοχλητικό σύμπτωμα.

Τα συμπτώματα της πρωινής αδιαθεσίας, συνήθως ξεκινούν κατά την 4η με 8η εβδομάδα μετά τη σύλληψη και υποχωρούν κατά την ολοκλήρωση του 1ου τριμήνου. Ωστόσο, αξίζει να αναφέρουμε ότι υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ναυτία υπάρχει και στους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης.

Η ναυτία συνήθως προκαλεί αποστροφή και αηδία σε φαγητά που πιο πριν λατρεύατε ενώ ακόμη και τα αρώματα γίνονται ενοχλητικά. Μη φοβηθείτε να πείτε στη φίλη σας ότι δε θέλετε να φάτε το φαγητό σας αλλά ούτε του άνδρα σας να φοράει το αγαπημένο του άρωμα, που εσάς μόνο ζαλάδα σας φέρνει.

Ναυτία στην εγκυμοσύνη και υπερέμεση κύηση

Η Δούκισσα του Κέιμπριντζ υπέφερε από υπερέμεση κύηση και το ίδιο συμβαίνει και τώρα που είναι έγκυος για τρίτη φορά. Τα νέα για την υπερέμεση κύηση είχαν γίνει γνωστά, όταν για πρώτη φορά (στην εγκυμοσύνη του πρίγκιπα George) νοσηλεύθηκε.

Αν και είναι ίσως από τα πιο ενοχλητικά συμπτώματα, η ναυτία είναι ένα σημάδι ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το μωρό σας αναπτύσσεται έτσι όπως πρέπει.

naytia stin egkimosini

Ναυτία στην εγκυμοσύνη, μέθοδοι αντιμετώπισης:

Υδατάνθρακες και πρωτεΐνη

Οι υδατάνθρακες όπως το ψωμί, τα κρακεράκια, οι πατάτες και οι φρυγανιές βοηθούν στην καταπολέμηση της ναυτίας.

Για να μην έχετε πρωινή αδιαθεσία πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, φάτε μερικά κρακεράκια που θα έχετε στο κομοδίνο σας.

Συνδυάστε τους υδατάνθρακες με πρωτεΐνες, όπως πίττα ολικής αλέσεως με χούμους ή φέτες μήλου και τυρί, για να μη νιώθετε εξαντλημένη και ζαλισμένη μέσα στη μέρα.

Μικρά γεύματα

Το φαγητό θα είναι ίσως το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε αν νιώθετε ναυτία όλη τη μέρα, αλλά το άδειο στομάχι συνήθως προκαλεί και άλλα συμπτώματα.

Φάτε ελαφριά και μικρές μερίδες πλούσιες σε υδατάνθρακές και πρωτεΐνες.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ συνήθως ανακουφίζει το στομάχι από τις ναυτίες. Βάλτε λίγο φρέσκο τριμμένο τζίντζερ στο τσάι σας ή φάτε λιχουδιές με τζίντζερ. Θα σας βοηθήσουν το ίδιο.

Κρύες λιχουδιές

Πιείτε παγωμένη λεμονάδα ή φάτε γρανίτα ροδάκινο ή φράουλα. Ανακουφίζουν από τη ναυτία ενώ είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β και βιταμίνη Α.

Υγρά

Πιείτε αρκετά υγρά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας, ακόμη και αν δεν είστε σε θέση να τα κρατήσετε. Ο οργανισμός σας θα πρέπει να ενυδατώνεται συνεχώς. Δοκιμάστε νερό με λεμόνι ή λάιμ.

Εγκυμοσύνη και ναυτία: Πότε να καλέσω το γιατρό μου;

Μόλις αντιληφθείτε ότι η ναυτία γίνεται εντονότερη και καμία από τις παραπάνω συμβουλές δεν σας βοήθησε, τότε θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τον γιατρό σας. Εκείνος θα αξιολογήσει την κατάστασή σας και θα σας πει, τι ακριβώς πρέπει να κάνετε.

Καλέστε επίσης τον γιατρό σας, εάν οι ναυτίες είναι έντονες και δεν μπορείτε να κρατήσετε τίποτε στο στομάχι σας.

Διαβάστε επίσης:

Εγκυμοσύνη και ναυτία: Καταπολεμήστε τη με τους παρακάτω τρόπους
Ναυτίες και έμετοι στην εγκυμοσύνη: Πότε εμφανίζονται, πώς αντιμετωπίζονται
Ναυτία κύησης: Πότε γίνεται επικίνδυνη για τη μητέρα και το έμβρυο
Η πρωινή ναυτία στην εγκυμοσύνη σημαίνει... εξυπνότερα μωρά!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved