Οκτώ πράγματα που αισθάνεται το μωρό μέσα στη μήτρα

Μπορεί να μην το γνωρίζετε αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που το μωρό νιώθει και μαθαίνει στη μήτρα.

Οκτώ πράγματα που αισθάνεται το μωρό μέσα στη μήτρα

Αν και αποκτά τις περισσότερες από τις δεξιότητές του μετά τη γέννηση, θα εκπλαγείτε απ’ όσα μαθαίνουν τα μωράκια το διάστημα που είναι στην κοιλιά σας. Ρίξτε μια ματιά σε αυτά που είναι τα πιο γνωστά:

1.Το μωρό σας αντιλαμβάνεται το άγχος σας

Οι γιατροί και οι ειδικοί σε θέματα υγείας δήλωσαν ότι τα μωρά αναπτύσσουν την αίσθησης του στρες ενώ βρίσκονται στη μήτρα. Εάν ανησυχείτε ή είστε αγχωμένες, το μωρό σας θα το νιώθει και θα αντιδράσει αγγίζοντας το πρόσωπό του με το αριστερό χέρι. Αυτή είναι μια πράξη προστασίας του εαυτού του, γεγονός που επιβεβαιώνει τη θεωρία ότι τα μωρά μαθαίνουν να αισθάνονται το άγχος της μητέρας στη μήτρα.

2.Το μωρό σας αντιλαμβάνεται τη γεύση

Το φαγητό που τρώτε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης περνάει στο αμνιακό υγρό, το οποίο περιβάλλει το μωρό σας. Το έμβρυο μπορεί να αισθανθεί τα διαφορετικά γούστα και αυτή η εξέλιξη γενικά συμβαίνει κατά την 20ή εβδομάδα της εγκυμοσύνης. Βεβαιωθείτε ότι ό, τι τρώτε είναι υγιεινό και νόστιμο.

mitra

3.Το μωρό σας νιώθει τα συναισθήματα

Καθώς το μωρό σας φτάνει στην 36η εβδομάδα, αρχίζει να αναπτύσσει εκφράσεις. Θα έχει τσαλακωμένη μύτη ή να συνοφρυώνεται. Όταν είναι ευτυχισμένο μπορεί να χαμογελάει ακόμη και να δείχνει εκφράσεις που αντανακλούν τη χαλάρωση.

4. Το μωρό σας μπορεί να ανταποκρίνεται στη μουσική

Σύμφωνα με τις μελέτες, τα μωρά κατανοούν τη γλώσσα της μουσικής και συχνά ανταποκρίνονται σε αυτήν κάνοντας κάποιες κινήσεις στη μήτρα. Η μουσική χαλαρώνει το μωρό και καταπραΰνει ακόμα και τον καρδιακό παλμό του. Τραγουδήστε όσο μπορείτε περισσότερα τραγούδια και επικοινωνήστε με το μωρό σας χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της μουσικής.

5. Το μωρό σας μπορεί να κλαίει

Νομίζατε ότι αυτό θα συμβεί μόνο μετά τη γέννηση; Λοιπόν, σίγουρα δεν συμβαίνει αυτό. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά έχουν σιωπηλά δάκρυα όταν βρίσκονται στη μήτρα.

6. Το μωρό σας μπορεί να σας αισθανθεί

Ναι, το μωρό σίγουρα μπορεί να σας αισθανθεί. Μπορεί να αισθανθεί την ευτυχία σας, όπως και την ξαφνική έκρηξη των συναισθημάτων σας. Γι’ αυτό και αντιδρά σύμφωνα με τη διάθεσή σας. Εάν είστε ευτυχισμένες, το μωρό παραμένει χαλαρό και κάνει χαρούμενες κινήσεις, αν όμως είστε θλιμμένες, το μωρό παραμένει εξαιρετικά ήσυχο (ή νευρικό).

amniako ygro

7. Το μωρό σας μπορεί να απομνημονεύσει τραγούδια και ποιήματα

Αν ακούτε ένα συγκεκριμένο τραγούδι ή τραγουδάτε πολύ συχνά ένα τραγούδι ή τραγούδι κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου, αυτό παραμένει στη μνήμη του μωρού σας. Όπως γνωρίζετε, ο εγκέφαλος του μωρού αρχίζει να λειτουργεί βασικά στη μήτρα και διατηρεί μνήμες που είναι σταθερές.

8. Το μωρό σας μπορεί να αναπτύξει συντονισμό μεταξύ χεριού και στόματος

Το μωρό σας αρχίζει να πιπιλίζει τα δάχτυλά του στο τρίτο τρίμηνο. Αυτό είναι ένα σημάδι του συντονισμού χέρι-στόμα. Σίγουρα είναι μια ευτυχισμένη σκηνή για τους γονείς που παρακολουθούν το μωρό που πιπιλίζει τον αντίχειρά του μέσω υπερήχων.

Πηγή: http://www.parentingnation.in

Διαβάστε επίσης

Τι «σκαρώνει» το μωρό μου μέσα στη μήτρα;
Επτά πράγματα που κάνουν τα μωρά μέσα στη μήτρα και θα σας εκπλήξουν!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved