Επτά πράγματα που κάνουν τα μωρά μέσα στη μήτρα και θα σας εκπλήξουν!

Τι κάνει άραγε ένα μωρό μέσα στη μήτρα; Είναι ένα ερώτημα που πολλές μανούλες κάνουν στον εαυτό τους κάθε φορά που βλέπουν την κοιλιά τους να κουνιέται ή κάθε φορά που πάνε στον γυναικολόγο τους για τον προγραμματισμένο υπέρηχο.

Επτά πράγματα που κάνουν τα μωρά μέσα στη μήτρα και θα σας εκπλήξουν!

Η ζωή των μωρών ξεκινά από τη μήτρα. Πριν καν βγουν στον έξω κόσμο είναι ικανά να κάνουν πολλά υπέροχα πράγματα ακόμη και μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς τους. Σε ένα πρόσφατο βίντεο μάλιστα που έγινε viral, ένα ζευγάρι «τσάκωσε» το μικρό τους να χτυπά παλαμάκια στο κλασικό παιδικό τραγουδάκι, «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ!». Δεν είναι νέο άλλωστε ότι τα παιδιά ακούνε ήχους και αντιδρούν σε αυτούς ακόμη και από τη μήτρα.

Υπάρχουν όμως τόσα πολλά ακόμη πράγματα που μπορεί να κάνει ένα μωρό. Δείτε παρακάτω αναλυτικά ποια είναι αυτά!

1. Ένα μωρό μπορεί να γελάσει μέσα στη μήτρα
Είναι αλήθεια! Τα μωρά χαμογελούν με την γαλήνη και την αγάπη που παίρνουν. Δεν είναι λίγες οι φορές που αυτό έχει φανεί σε διάφορους υπερήχους, με μωρά να χαμογελούν από την 26η εβδομάδα της κύησης.

2. Ένα μωρό μπορεί να ανοίξει τα μάτια του μέσα στη μήτρα
Το μωρό ανοίγει τα μάτια του περίπου στην 28η εβδομάδα. Αν και δεν υπάρχουν πολλά πράγματα για να δουν μέσα στη μήτρα, ωστόσο μπορούν να αντιδράσουν στο φως κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.

3. Ένα μωρό μπορεί να έχει λόξιγκα μέσα στη μήτρα
Τα μωράκια έχουν λόξιγκα ενώ βρίσκονται μέσα στην κοιλίτσα της μαμάς τους. Ο λόξιγκας ξεκινά περίπου στο πρώτο τρίμηνο με τις περισσότερες γυναίκες να μην τους καταλαβαίνουν τότε. Μετά το δεύτερο τρίμηνο ο λόξιγκας γίνεται αντιληπτός με πολλές φορές οι γυναίκες να τους μπερδεύουν με γρήγορες κλωτσιές!

4. Ένα μωρό μπορεί να γευτεί το φαγητό μέσα στη μήτρα
Γνωρίζατε ότι το μωράκι σας μπορεί να δείξει ιδιαίτερη προτίμηση σε κάποια φαγητά από τη 15η εβδομάδα; Αν και τα μωρά δεν τρώνε απευθείας μέσα στη μήτρα, οι γεύσεις από το καθετί που τρώτε, περνάει μέσα στο αμνιακό υγρό. Ένα μωρό καταπίνει αμνιακό υγρό όσο χρόνο βρίσκεται μέσα στη μήτρα και έχει διαπιστωθεί ότι ένα μωρό καταπίνει περισσότερο αμνιακό υγρό όταν η μαμά έχει φάει κάτι γλυκό και λιγότερο όταν έχει φάει κάτι πικρό.

5. Ένα μωρό μπορεί να κλαίει μέσα στη μήτρα
Αφού μπορούν να γελάσουν γιατί δεν μπορούν να κλάψουν μέσα στη μήτρα; Αν και ακούγεται περίεργο τα μωρά κλαίνε στη μήτρα. Όσο και αν σας στεναχωρεί αυτό και σας κάνει να αναρωτιέστε γιατί, σύμφωνα με διάφορες μελέτες έχει παρατηρηθεί σε υπερήχους ότι τα μωρά κλαίνε. Αυτό έχει διαπιστωθεί καθώς έχει παρατηρηθεί να τρέμει το κάτω χειλάκι τους.

6. Ένα μωρό μπορεί να αναπνέει μέσα στη μήτρα
Το μωρό σας λαμβάνει το απαραίτητο οξυγόνο μέσα στη μήτρα από τον ομφάλιο λώρο. Ουσιαστικά ένα μωρό εξασκείται στο να αναπνεύσει πολύ πριν γεννηθεί και όταν είναι μόλις 9 εβδομάδων. Η πρώτη ουσιαστική αναπνοή όμως έρχεται όταν γεννιέται και βγαίνει έξω από τον αμνιακό του σάκο.

7. Ένα μωρό μπορεί να ουρεί μέσα στη μήτρα
Ένα μωράκι αρχίζει να αποβάλλει τα ούρα προς το τέλος του πρώτου εξαμήνου. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της κατάποσης και της πέψης του αμνιακού υγρού όπου έπειτα φιλτράρεται μέσω των νεφρών και ουρεί πίσω στη μήτρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved