5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη της πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη

Εάν το να τρώτε κρέας, σας κάνει να αισθάνεστε άρρωστη, υπάρχουν και άλλοι τρόποι να αυξήσετε την κατανάλωση της πρωτεΐνης.

5 τρόποι για να αυξήσετε την πρόσληψη της πρωτεΐνης στην εγκυμοσύνη
Bigstock

Το κρέας είναι μια από τις πιο κοινές διατροφικές «αποστροφές» κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δυστυχώς, όμως, το κρέας είναι μια από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης - και η πρωτεΐνη είναι απαραίτητο θρεπτικό συστατικό για την ανάπτυξη ενός υγιούς μωρού.

Οι πέντε παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη εάν το στομάχι σας δεν «αντέχει» το κρέας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης .

Τροφικές αποστροφές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Αυτή η κατάσταση είναι συχνή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και υπάρχουν πολλές θεωρίες σχετικά με το γιατί - από ψυχολογικούς παράγοντες έως ορμονικές αλλαγές και μεταβαλλόμενες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.

Σύμφωνα με το Real Food for Pregnancy της Lily Nichols , « […] Στο πρώτο τρίμηνο εμφανίζεται έντονα η περισσότερη αποστροφή για το φαγητό μαζί με τη ναυτία και αυτό συμπίπτει τη στιγμή που το μωρό είναι πιο ευάλωτο στις εξωτερικές τοξίνες. »

Με άλλα λόγια, η απώλεια όρεξης -ακόμα και απέχθεια- για τρόφιμα όπως το κρέας και τα λαχανικά μπορεί να εμφανιστεί λόγω της υψηλής πιθανότητας μεταφοράς παθογόνων μικροοργανισμών, λοιμώξεων και τροφιμογενών ασθενειών - ειδικά πριν επινοηθούν οι σύγχρονες μέθοδοι ψύξης και συσκευασίας.

Αυτή η κατάσταση μπορεί, επίσης. να οφείλεται σε αλλαγές στην ευαισθησία της μυρωδιάς και σε άλλες ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πώς να λαμβάνετε περισσότερη πρωτεΐνη κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

1. Κολλαγόνο και ζελατίνη

Η γλυκίνη - ένα σημαντικό αμινοξύ για την εγκυμοσύνη - βρίσκεται κυρίως στο κολλαγόνο και τη ζελατίνη. Το κολλαγόνο και η ζελατίνη βρίσκονται κυρίως στους συνδετικούς ιστούς, στα οστά και στο δέρμα των ζώων. Επομένως, η λήψη συμπληρωμάτων είναι σημαντική εάν δεν τρώτε ζωικές τροφές.

Προσθέστε κολλαγόνο σε ζεστά ροφήματα, σούπες, smoothies ή γιαούρτι για να αυξήσετε την περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη. Η ζελατίνη κάνει τα υγρά να στερεοποιούνται καθώς κρυώνει, οπότε μπορείτε να δοκιμάσετε να φτιάξετε τα δικά ζελέ ή ζελεδάκια!

Πάντα να συμβουλεύεστε την/ τον γιατρό σας, πριν προσθέσετε συμπληρώματα στη ρουτίνα σας.

2. Ζωμός από κοτόπουλο

Ο ζωμός κοτόπουλο είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τo βρασμό ζυμαρικών, ρυζιού και της κινόα και να τα κάνει πιο γευστικά και πιο «πρωτεïνικά».

3. Αυγά

Τα αυγά (με τον κρόκο) είναι μια υπερτροφή για την εγκυμοσύνη λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά.

Είναι πλούσια σε χολίνη, DHA, φυλλικό οξύ, βιταμίνες Β, βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά για την ανάπτυξη του εγκεφάλου, τη λειτουργία του πλακούντα , άλλες γενικές ανάγκες ανάπτυξης και την πρόληψη ελαττωμάτων του νευρικού σωλήνα.

4. Υδατάνθρακες

Τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα όσπρια περιέχουν αρκετή πρωτεΐνη.

Παρόλα αυτά, η επιλογή υδατανθράκων ειδικά ολικής άλεσης μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην συνολική ημερήσια πρόσληψη πρωτεΐνης.

Αυτή η λίστα με λαχανικά, δημητριακά και όσπρια με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε.

5. Γαλακτοκομικά

Το γιαούρτι και το τυρί cottage έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και εξαιρετικές επιλογές εάν δεν αγαπάτε το κρέας . Συμπληρώστε με φρούτα, δημητριακά, ξηρούς καρπούς ή σπόρους και απολαύστε!

Πηγή: themintprjct.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved