Εγκυμοσύνη: Προβλήματα ύπνου στο τρίτο τρίμηνο - Πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Ποια είναι τα πιο συνήθη προβλήματα ύπνου στο τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης και πώς θα τα αντιμετωπίσετε;

Εγκυμοσύνη: Προβλήματα ύπνου στο τρίτο τρίμηνο - Πώς θα τα αντιμετωπίσετε

Η συχνοουρία, οι καούρες, ο πόνος στην πλάτη, σε συνδυασμό με την κοιλιά που πλέον δεν σας επιτρέπει να κοιμάστε σε όποια στάση επιθυμείτε, κάνει τον ύπνο ακόμα πιο δύσκολο το τρίτο και τελευταίο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.

Ωστόσο, ο επαρκής ύπνο δεν παύει να είναι σημαντικός την ιδιαίτερη αυτή περίοδο της ζωή σας. Τι μπορείτε να κάνετε;

Βρείτε τη στάση ύπνου που σας βολεύει

Προτίμησε τον ύπνο στο πλάι και συγκεκριμένα στην αριστερή πλευρά. Η συγκεκριμένη στάση ύπνου βοηθάει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο στην πλάτη. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο μαξιλάρι ανάμεσα στα πόδια και κάτω από την κοιλιά, είτε κανονικό, είτε εγκυμοσύνης.

Μην πίνετε πολύ νερό πριν πέσετε για ύπνο

Η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού είναι αναγκαία στην εγκυμοσύνη. Κατά τη διάρκεια της ημέρας θα πρέπει να πίνετε άφθονο νερό, περιορίστε όμως την κατανάλωσή του όσο πλησιάζει η ώρα του ύπνου. Η συχνοουρία είναι έτσι και αλλιώς ένα σύνηθες σύμπτωμα το τρίτο τρίμηνο, για αυτό φροντίστε πάντα να πηγαίνετε στην τουαλέτα πριν ξαπλώσετε ώστε να αδειάσετε εντελώς την κύστη σας.

Αποφύγετε τα βαριά γεύματα το βράδυ

Το βράδυ προτιμήστε κάποιο ελαφρύ γεύμα, όπως ένα γιαούρτι ή μία σαλάτα και κατά προτίμηση φάτε το τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο δε θα επιβαρύνετε το στομάχι σας και θα μπορείτε να κοιμηθείτε καλύτερα.

Εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά της

Η γυμναστική στην εγκυμοσύνη έχει αποδεδειγμένα πολλά οφέλη για την έγκυο. Ακόμα και στο τελευταίο τρίμηνο το περπάτημα και η ελαφριά άσκηση θα σας βοηθήσει στον ύπνο αλλά και στον τοκετό.

Χαλαρώστε πριν τον ύπνο

Πριν ξαπλώσετε κάντε κάτι που σας χαλαρώνει όπως ένα ζεστό μπάνιο ή διαβάστε ένα βιβλίο. Προτιμήστε να μείνετε μακριά από τηλεόραση, κινητό ή άλλη πηγή ακτινοβολίας και θορύβου.

Πηγή: motherandbaby.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved