Οι τρεις κύριες αλλαγές στο στήθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Ποιες αλλαγές θα παρατηρήσετε στο στήθος σας όσο είστε έγκυος;

Οι τρεις κύριες αλλαγές στο στήθος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης

Η ευαισθησία στο στήθος είναι ένα από τα πρώτα και πιο συνηθισμένα συμπτώματα της εγκυμοσύνης. Εκτός όμως από την ευαισθησία, θα παρατηρήσετε αλλαγές στο στήθος σας καθ' όλη τη διάρκεια της κύησης.

Τι προκαλεί τις αλλαγές στο στήθος στην εγκυμοσύνη;

Η αύξηση της προγεστερόνης και των οιστρογόνων προκαλούν την ευαισθησία και τις όποιες αλλαγές στο στήθος. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στο πρήξιμο και τον πόνο στο στήθος είναι η αυξημένη ροή αίματος κα η αύξηση του λίπους στην περιοχή. Τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης, το σώμα προετοιμάζεται για τον τοκετό και τον θηλασμό αμέσως μετά.

Ποιες αλλαγές θα παρατηρήσετε στο στήθος την περίοδο στην εγκυμοσύνη;

Οι θηλές αλλάζουν σχήμα και χρώμα
Οι θηλές σας θα προεξέχουν περισσότερο από ό,τι συνήθως και η αύξηση της μελανίνης στον οργανισμό θα έχει ως αποτέλεσμα να φαίνονται πιο σκούρες.

Οι φλέβες φαίνονται πολύ έντονα
Όσο πλησιάζετε στον τοκετό, το στήθος θα πρήζεται ακόμα περισσότερο και οι φλέβες στην περιοχή θα φαίνονται πιο έντονα. Το χαρακτηριστικό αυτό θα παραμείνει και μετά τον τοκετό.

Το πρωτόγαλα
Το πρωτόγαλα παράγεται ήδη από την 32η εβδομάδα εγκυμοσύνης. Είναι η πρώτη τροφή του μωρού πριν το μητρικό γάλα και είναι πολύ θρεπτικό για το μωρό καθώς περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, υγιεινά λιπαρά και αντισώματα.

Πηγή: whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved