Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Πέμπτη του Πάσχα

Δείτε τις προτάσεις μας και περάστε δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Πέμπτη του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και φέτος ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μικροί - μεγάλοι εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι και περάσαμε όλες τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Πέμπτη του Πάσχα σήμερα και η πασχαλινή ατμόσφαιρα είναι ακόμα εδώ. Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει τις όμορφες στιγμές και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε για να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και σήμερα το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για την Πέμπτη του Πάσχα. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Φτιάξτε πασχαλινό λαγουδάκι με ένα πλαστικό ποτήρι
Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, η πασχαλινή ατμόσφαιρα όμως υπάρχει ακόμα και επιπλέον σίγουρα τα λαγουδάκια είναι από τα αγαπημένα ζώα των παιδιών.

Μία έξυπνη και εύκολη κατασκευή είναι να φτιάξετε ένα χαριτωμένο λαγουδάκι χρησιμοποιώντας απλά ένα πλαστικό ποτήρι και λίγο χαρτόνι ή χαρτί.

Τι θα χρειαστείτε:

  • ένα πλαστικό ποτήρι
  • ένα κομμάτι ροζ και λευκό χαρτί ή χαρτόνι
  • κόλλα
  • ψαλίδι
  • ματάκια για να τα κολλήσετε (εναλλακτικά μπορείτε να τα ζωγραφίσετε με έναν μαρκαδόρο)
Bunny Cup Craft

Φωτογραφία: onelittleproject.com

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Αρχικά γυρίζετε το πλαστικό ποτηράκια ανάποδα. Έπειτα, χρησιμοποιείτε το ροζ και το λευκό χαρτί ή χαρτόνι για να δημιουργήσετε τα αυτιά, τη μύτη και τα μουστάκια και στη συνέχεια τα κολλάτε όπως στην παραπάνω φωτογραφία.

Τέλος, εάν ήδη έχετε ματάκια τα κολλάτε απευθείας στο ποτήρι, εναλλακτικά τα σχεδιάζετε με έναν μαρκαδόρο. Το μικρό σας θα λατρέψει αυτήν την κατασκευή και δε θα χορταίνει να παίζει μαζί της.

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Διοργανώστε έναν αγώνα εμποδίων στο σαλόνι
Σε αυτήν την ηλικία τα παιδιά είναι πολύ δραστήρια. Ένας έξυπνος τρόπος για να διοχετεύσει το μικρό σας όλην αυτήν την ενέργεια που έχει, είναι να δημιουργήσετε έναν αγώνα με εμπόδια μέσα στο σπίτι.

Για τα εμπόδια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαξιλάρια του καναπέ, βιβλία και άλλα αντίστοιχα αντικείμενα που έχετε σπίτι. Στο τέλος της διαδρομής που εσείς θα ορίσετε, μπορείτε να βάλετε διάφορα αντικείμενα που θα πρέπει να συλλέξει σε ένα καλαθάκι. Κανόνα του παιχνιδιού, να παίρνει ένα αντικείμενο τη φορά, οπότε έτσι θα χρειαστεί να επαναλάβει τη διαδρομή αρκετές φορές.

Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε ανοιξιάτικα καλαθάκια με τουλίπες από χαρτί
Μία ενδιαφέρουσα και εντυπωσιακή κατασκευή που μπορείτε να φτιάξετε με λίγα υλικά που πιθανότατα να έχετε ήδη στο σπίτι σας.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε πώς θα φτιάξετε εντυπωσιακά, χάρτινα καλαθάκια με όμορφες τουλίπες. Φτιάξτε τα δικά σας παρέα με το παιδί σας και διακοσμήστε τα στο σπίτι ή το μπαλκόνι σας.



Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Μαγειρέψτε παρέα
Η μαγειρική είναι μία διασκεδαστική δραστηριότητα που έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά. Αξιοποιήστε τον περισσότερο χρόνο που έχετε αυτές τις μέρες εντός σπιτιού και φτιάξτε υπέροχες δημιουργίες με τα παιδιά σας στην κουζίνα.

Στο σπίτι σίγουρα έχετε πασχαλινά σοκολατένια αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα, και χθες μοιραστήκαμε μαζί σας τρεις συνταγές στις οποίες μπορείτε να τα αξιοποιήσετε. Μία πρόταση λοιπόν, είναι αυτή.

Φυσικά μπορείτε να φτιάξετε ό,τι άλλο θέλετε με τα παιδιά σας. Τα μπισκότα σίγουρα είναι από τα αγαπημένα τους γλυκίσματα και μπορείτε να τα φτιάξετε εύκολα δίνοντάς τους το σχήμα που εσείς θέλετε. Και επειδή το διάστημα αυτό είναι μία ευκαιρία να προσέξουμε τη διατροφή μας, παρακάτω παρακάτω βρήκαμε μία συνταγή για λαχταριστά μπισκότα με μπανάνα και βρώμη που σίγουρα θα λατρέψουν όλοι στο σπίτι.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved