Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Τετάρτη του Πάσχα

Δείτε τις προτάσεις μας και περάστε δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Τετάρτη του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και φέτος ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μικροί - μεγάλοι εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι και περάσαμε όλες τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Τετάρτη του Πάσχα σήμερα και η πασχαλινή ατμόσφαιρα είναι ακόμα εδώ. Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει τις όμορφες στιγμές και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε για να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και σήμερα το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για την Τετάρτη του Πάσχα. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Παίξτε με τα αυγά που περίσσεψαν από το Πάσχα
Έχουν περισσέψει πασχαλινά αυγά και δεν ξέρετε τι να τα κάνετε; Μπορείτε να τα αξιοποιήσετε δημιουργώντας ένα εύκολο παιχνίδι για το μικρό σας.

Πάρτε μία κόλλα Α4 ή ακόμα καλύτερα ένα μεγάλο χαρτόνι και σχεδιάστε το περίγραμμά του με μαρκαδόρο. Τα περιγράμματα αυγών θα πρέπει να είναι όσα και τα αυγά που έχετε. Έπειτα τοποθετήστε τα αυγά σε ένα καλαθάκι ή ένα μπολ και ζητήστε από το παιδί σας να βάλει το κάθε ένα μέσα στο περίγραμμα. Τόσο απλό! Για τα παιδιά αυτής της ηλικίας, το συγκεκριμένο παιχνίδι θα συμβάλλει να εξασκήσουν τις κινητικές τους δεξιότητες και τον έλεγχο των χεριών τους.

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Φτιάξτε λουλούδια από πλαστελίνη
Το πλάσιμο της πλαστελίνης είναι μία αγαπημένη δραστηριότητα για τα παιδιά αυτής της ηλικίας. Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα με το μικρό σας, όμορφα τριαντάφυλλα από πλαστελίνη.



Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε πεταλούδες από origami
Πάσχα και άνοιξη πάνε μαζί και εκτός από τα ανθισμένα λουλούδια και τις πασχαλίτσες, χαρακτηριστικό της άνοιξης είναι και οι πεταλούδες. Οι κατασκευές από origami είναι πάντα εντυπωσιακές και μπορείτε να τις κάνετε εύκολα, χρησιμοποιώντας μόνο λίγο χαρτί που έχετε σπίτι.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, πώς μπορείτε να κατασκευάσετε εύκολα πεταλούδες από origami και στολίστε της στο σπίτι ή στο μπαλκόνι σας.



Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Φτιάξτε ένα DIY σταυρόλεξο για παιδιά
Ένα παιχνίδι που μπορείτε να φτιάξετε και μόνες σας και που θα συμβάλλει στην εξάσκηση της γλώσσας και του μυαλού.

Σκεφτείτε μερικές λέξεις που σχετίζονται με το Πάσχα ή την άνοιξη εάν θέλετε να κάνετε το σταυρόλεξο πιο επίκαιρο και έπειτα σχεδιάστε σε μία κόλλα χαρτί κουτάκια όσα και τα γράμματα της κάθε λέξεις. Αξιοποιήστε τις λέξεις που έχουν κοινά γράμματα μεταξύ τους για να ενώσετε τα κουτάκια μεταξύ τους και να δώσετε στο σταυρόλεξο την κλασική του μορφή. Έπειτα γράψτε κάτω από τα κουτάκια μία περιγραφή για την κάθε λέξη και δώστε στο παιδί σας να λύσει το σταυρόλεξο.

Εάν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε το σταυρόλεξο και στον υπολογιστή σε ένα από αρχείο Word. Δείτε πώς, στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved