Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Τρίτη του Πάσχα

Δείτε τις προτάσεις μας και περάστε δημιουργικό χρόνο στο σπίτι.

Πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας: Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά στο σπίτι την Τρίτη του Πάσχα

Το Πάσχα πέρασε και φέτος ήταν πολύ διαφορετικό από τα προηγούμενα. Μικροί - μεγάλοι εξακολουθούμε να #Μένουμε_Σπίτι και περάσαμε όλες τις γιορτινές αυτές ημέρες, μακριά από χωριά, παππούδες και γιαγιάδες.

Τρίτη του Πάσχα σήμερα και η πασχαλινή ατμόσφαιρα είναι ακόμα εδώ. Είναι σημαντικό τις μέρες αυτές, να μην αφήσουμε τον εγκλεισμό στο σπίτι να μας στερήσει τις όμορφες στιγμές και να αξιοποιήσουμε τον ελεύθερο χρόνο που έχουμε για να περάσουμε χρόνο με τα παιδιά μας παίζοντας και διασκεδάζοντας.

Τις προηγούμενες μέρες, σας παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για κάθε μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και σήμερα το πασχαλινό πρόγραμμα βαρεμάρας, συνεχίζεται με τις δραστηριότητες που σας προτείνουμε για την Τρίτη του Πάσχα. Δείτε τις παρακάτω, ανάλογα με την ηλικία του παιδιού σας.

Παιδιά ηλικίας 1-3 ετών

Το παιχνίδι με τα χρώματα
Αξιοποιήστε τις χάρτινες αυγοθήκες που έχετε σπίτι και μετατρέψτε τις σε ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για το νήπιο.

Τι μπορείτε να κάνετε:
Αρχικά, χρωματίστε το εσωτερικό των αυγοθηκών με διαφορετικά χρώματα. Έπειτα σχηματίστε μπαλίτσες από βαμβάκι (τόσες όσες είναι και οι αυγοθήκες) και χρωματίστε τις με τα χρώματα που χρησιμοποιήσατε πριν. Στόχος του παιχνιδιού είναι το μικρό σας να αντιστοιχίσει τα χρώματα και να βάλει τις μπαλίτσες στις θήκες.

nipio kataskeyi

φωτογραφία: naturalbeachliving.com

Παιδιά ηλικίας 3-5 ετών

Κάντε γυμναστική και διασκεδάστε
Η γυμναστική έχει πολλά οφέλη για παιδιά και μεγάλους. Τις μέρες αυτές που #Μένουμε_Σπίτι, μπορούμε να κάνουμε γυμναστική και στο σαλόνι του σπιτιού μας και μάλιστα, υπάρχουν προγράμματα που είναι κατάλληλα για όλη την οικογένεια. Δείτε ένα από αυτά παρακάτω και απολαύστε τη γυμναστική... οικογενειακώς!



Παιδιά ηλικίας 5-7 ετών

Φτιάξτε μαργαρίτες από χαρτί
Μία ανοιξιάτικη και πολύ ενδιαφέρουσα χειροτεχνία! Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, πώς μπορείτε και εσείς να φτιάξετε με τα παιδιά σας όμορφες μαργαρίτες από χαρτί και διακοσμήστε τις στο μπαλκόνι ή στο σπίτι σας.



Παιδιά ηλικίας 7-10 ετών

Φτιάξτε χάρτινη μπασκέτα για μέσα στο σπίτι
Το μπάσκετ είναι ένα αγαπημένο άθλημα για αγόρια και κορίτσια. Δείτε πώς μπορείτε εύκολα να φτιάξετε και εσείς με το παιδί σας, μία χάρτινη μπασκέτα που μπορείτε να βάλετε στο δωμάτιο του ή σε κάποιον άλλο κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved