#Μένουμε_Σπίτι: Πασχαλινές χρωμοσελίδες για παιδιά με νούμερα και χρώματα (pics)

Μία διασκεδαστική δραστηριότητα για παιδιά που μένουν στο σπίτι.

#Μένουμε_Σπίτι: Πασχαλινές χρωμοσελίδες για παιδιά με νούμερα και χρώματα (pics)

Το Πάσχα μπορεί να πέρασε, η πασχαλινή ατμόσφαιρα όμως υπάρχει ακόμα και μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε για να περάσουμε όμορφο και δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μας.

Τα παιδιά, από τη νηπιακή τους ακόμα ηλικία, μπορούν να κάνουν όλο και πιο σύνθετες εργασίες και δραστηριότητες και έχουν πολλές ικανότητες που αλληλοδιαπλέκονται, όπως ο συντονισμός χεριών-ματιών σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη ικανότητα συγκέντρωσης και την επιμονή.

Η ζωγραφική όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές, έχει πολλά οφέλη για τα παιδιά και συμβάλλει στην ανάπτυξη των ικανοτήτων που αναφέρουμε παραπάνω:

  • Βοηθάει το παιδί να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του και τις σκέψεις του
  • Προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και διασκέδασης
  • Συμβάλλει στην ανάπτυξη των κινητικών δεξιοτήτων του παιδιού και στην εξάσκηση της συνεργασίας χεριού και ματιού
  • Βοηθάει το παιδί να ανακαλύψει πτυχές της προσωπικότητάς του
  • Συμβάλλει στην αύξηση της παρατηρητικότητας
  • Κάνει το παιδί πιο αποφασιστικό και τονώνει την αυτοπεποίθησή του

Οι χρωμοσελίδες κινούν πάντα το ενδιαφέρον των παιδιών και είναι μία δραστηριότητα που προσφέρει δημιουργικότητα και διασκέδαση. Για τη σημερινή ημέρα που τα παιδιά έχουν άπλετο χρόνο στο σπίτι, σας προτείνουμε πασχαλινές χρωμοσελίδες με αριθμούς και χρώματα.

Σε κάθε χρωμοσελίδα, οι αριθμοί στο πάνω αριστερά μέρος δείχνουν και το χρώμα με το οποίο πρέπει να χρωματιστεί το κάθε μέρος της ζωγραφιάς. Τα χρώματα είναι στα αγγλικά, έτσι αν το μικρό σας έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνει τις πρώτες του λέξεις, είναι ένας τρόπος να κάνει εξάσκηση. Εάν το παιδί σας δεν ξέρει αγγλικά ακόμα, μπορείτε να του μεταφράσετε τις λέξεις και να γράψετε δίπλα τις αντίστοιχες ελληνικές.

Δείτε τις χρωμοσελίδες στην gallery που ακολουθεί και εκτυπώστε τις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved