#Μένουμε_ σπίτι: 30 ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά ηλικίας 1 έως 2 ετών (vid)

Υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι με το παιδί σας σε αυτή την ηλικία!

#Μένουμε_ σπίτι: 30 ιδέες για να απασχολήσετε δημιουργικά τα παιδιά ηλικίας 1 έως 2 ετών (vid)

Στην ηλικία μεταξύ ενός έως και 3 ετών, το παιδί δεν είναι βρέφος αλλά ούτε και νήπιο. Είναι η περίοδος που ανακαλύπτει συνεχώς καινούρια πράγματα και θέλει να τα εξερευνήσει.

Θέλει να δοκιμάσει αλλά από την άλλη φοβάται. Γι΄αυτό συχνά αναζητά την παρότρυνση τον γονιών του. Ακριβώς επειδή η περιέργειά του είναι μεγάλη είναι ίσως η καλύτερη περίοδος για να καταπιαστεί με την βοήθειά σας με απλές διασκεδαστικές δραστηριότητες.

Αν λοιπόν έχετε στερέψει από ιδέες και δεν ξέρετε με τι άλλο να απασχολήσετε το παιδάκι σας τώρα που μένετε σπίτι έχουμε να σας προτείνουμε διάφορες δραστηριότητες, όπως:

Παιχνίδι με νερό

Τα παιδιά σε αυτή την ηλικία λατρεύουν το νερό. Γεμίστε μια λεκάνη με νερό βάλτε μέσα παιχνίδια ή μπουκαλάκια, πλαστικά ζωάκια, και αφήστε τα να παίξουν. Μια άλλη εναλλακτική είναι να πάρετε πλαστικές σακούλες (μικρές για τα τρόφιμα) να βάλετε πλαστικά ζωάκια και να τις γεμίσετε με νερό. Τοποθετήστε τις στην κατάψυξη και όταν είναι έτοιμες τις απλώνετε σε μια μεγάλη λεκάνη και το παιδί σας μπορεί να παίξει ανακαλύπτοντας καθώς λιώνει το νερό, ποιο ζωάκι είναι κρυμμένο.

Παιχνίδια με τα χέρια

Τα παιδιά αυτής της ηλικίας λατρεύουν να χρησιμοποιούν τα χεράκια τους. Δώστε τους λοιπόν πλαστελίνες και μπογιές και αφήστε τα να δημιουργήσουν.
Μια άλλη ιδέα είναι να πάρετε νήματα ή ένα μακό μπλουζάκι που δεν το χρησιμοποιείτε, να το κόψετε σε λωρίδες και να γεμίσετε ένα κουτί με αυτές. Κρύψτε μέσα μικρά παιχνίδια και ζητήστε από το παιδί σας να τα ανακαλύψει.

Δείτε με ποιους άλλους τρόπους μπορείτε να απασχολήσετε στο σπίτι τα παιδιά έως 2 ετών στο βίντεο που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved