Apple Crumble: Με αυτή τη συνταγή θα λατρέψουν τα μήλα τα παιδιά (vid)

Με μια διαφορετική μηλόπιτα τα παιδιά θα λατρέψουν... τι άλλο; Μα, τα μήλα φυσικά!

Μαργαρίτα Νικολάου
Apple Crumble: Με αυτή τη συνταγή θα λατρέψουν τα μήλα τα παιδιά (vid)

Δυσκολεύτηκα πολύ να πείσω τη Νικόλ ότι τα μήλα είναι ένα νόστιμο και υγιεινό φρούτο. Και τί δεν δοκίμασα. Τα έτριψα σε κέικ, τα έκανα μπισκότα, κομπόστα, τρουφάκια... τίποτε όμως δεν είχε την επιτυχία που είχε αυτή η συνταγή.

Το apple crumble ήταν η συνταγή που έκανε τη Νικόλ να λατρέψει τα μήλα. Και αυτό γιατί συνδυάστηκε με τρία αγαπημένα της υλικά. Ζάχαρη, βούτυρο και αλεύρι.

Κάποτε είχα διαβάσει ένα βιβλίο που έγραφε πως «αν θες το παιδί σου να φάει αυτό κάτι που δεν θέλει, σέρβιρέ το με ένα αγαπημένο του υλικό». Και το δοκίμασα. Και πέτυχε.

Εκτός από αυτό το κόλπο όμως, δοκίμασα ακόμη ένα; Ποιο; Μα, φυσικά να φτιάξει μόνη της αυτό που θα φάει. Και ναι, τα κατάφερα.

Μπήκαμε στην κουζίνα, έπαιξε με όλα τα υλικά που χρησιμοποίησε και στο τέλος δεν είχε παρά να δοκιμάσει αυτό που έφτιαξε με τα χεράκια της.

Πώς μια μηλόπιτα μπορεί να γίνει το καλύτερο παιχνίδι για εσάς και τα παιδιά σας

Έχοντας όλα τα υλικά μπροστά μας, 3 μήλα, 2 κ.τ.σ καστανή ζάχαρη, 1 κ.τ.γ κανέλα για τη γέμιση μήλων και 175 γρμ αλεύρι γ.ο.χ, 110 γρμ βούτυρο Lurpak & 110 καστανή ζάχαρη για την τριφτή ζύμη, αρχίσαμε την παρασκευή.

Αφού έκοψε τα μήλα για να τα βάλει στο κατσαρολάκι να καραμελώσουν, άρχισε να βάζει σε ένα μπολ τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξει την τριφτή ζύμη ή αλλιώς το crumble. Της άρεσε που έτρωγε ωμή ζύμη με μυρωδάτο βούτυρο, αλεύρι και ζάχαρη... και ενώ ήμουν έτοιμη να της πω να μην το κάνει, θυμήθηκα πως κι εγώ όταν ήμουν μικρή έτρωγα τη ζύμη από διάφορα γλυκά και κέικ. Μάλιστα με ενοχλούσε, όταν με μάλωναν που το έκανα, γι' αυτό και την άφησα να το απολαύσει. Εξάλλου, η μαγειρική με τα παιδιά θα πρέπει να είναι απόλαυση και για εμάς και για εκείνα. Οπότε μην γκρινιάζετε αν πού και πού βουτάνε το δαχτυλάκι στη ζύμη! Εσείς δεν το κάνατε όταν ήσασταν παιδιά;

Όταν έβαλε τα μήλα στον πάτο του ταψιού και έτριψε με τα χέρια της τη ζύμη από πάνω, έβαλε το γλυκό της στον φούρνο και περίμενε καρτερικά, κοιτώντας τον φούρνο. Μόλις η μηλόπιτα ήταν έτοιμη, δεν κρατιόταν με τίποτε. Ήθελε να τη φάει.

Αρπάξαμε και οι δυο από ένα κουτάλι και πέσαμε με τα μούτρα να τη φάμε. Και να σας πω κάτι μωρέ; Ήταν η πιο νόστιμη μηλόπιτα που είχα φάει ποτέ στη ζωή μου. Γιατί είχε φτιαχτεί με αγάπη, αγκαλιές, διασκέδαση και πολύ πολύ παιχνίδι στην κουζίνα.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved