Συντηρητισμός στο φαγητό; Και όμως, γίνεται!

Η διατροφή ενός παιδιού είναι καθοριστική για την ανάπτυξή του.

Συντηρητισμός στο φαγητό; Και όμως, γίνεται!

Όσο μεγαλώνει οι διατροφικές του ανάγκες αυξάνονται και έτσι έχει ανάγκη για περισσότερη ενέργεια και ποικιλία στις τροφές. Για αυτό και εσύ, όπως κάθε μανούλα, δίνεις ιδιαίτερη έμφαση στα γεύματα που ετοιμάζεις με πολλή τρυφερότητα, εκφράζοντας την αγάπη σου. Γιατί ποια μαμά δεν χαίρεται όταν βλέπει το παιδάκι της να ψηλώνει;

Προσπαθείς να εξασφαλίζεις ότι τα αγγελούδια σου, λαμβάνουν όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχουν ανάγκη προκειμένου να είναι υγιή. Προσπαθείς να ακολουθείς ένα ισορροπημένο διατροφικό πρόγραμμα και να τους μάθεις να κάνουν ποιοτικές επιλογές ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους. Έτσι, θα αποκτήσουν καλύτερη διατροφική συμπεριφορά και ως ενήλικες.

Μπορεί να είσαι μοντέρνα μαμά, αλλά στη διατροφή παραμένεις συντηρητική! Μαγειρεύεις τις ίδιες συνταγές με τη μητέρα σου, χρησιμοποιώντας τα πιο αγνά υλικά. Διαλέγεις φρέσκα φρούτα και λαχανικά και επιλέγεις τα καλύτερα γαλακτοκομικά προϊόντα που είναι πλούσια σε ασβέστιο, που χρειάζονται τα μικρά σου. Παρόλα αυτά, δεν διστάζεις να δημιουργήσεις και πρωτότυπα πιάτα, επιλέγοντας όμως πάντα ποιοτικές πρώτες ύλες…

LA VACHE 14

Τα παιδάκια θέλουν ποικιλία, όμορφα πιάτα γεμάτα χρώματα και σχέδια. Για αυτό προσπάθησε να γίνεις λίγο πιο δημιουργική, χωρίς φυσικά να κάνεις εκπτώσεις στη γεύση ή την ποιότητα. Τι μπορείς να κάνεις προκειμένου να τους προσφέρεις υγιεινά και ταυτόχρονα θρεπτικά γεύματα;

Επειδή και εμείς είμαστε συντηρητικές με τη διατροφή των παιδιών μας, το ψάξαμε λίγο περισσότερο. Έτσι, ανακαλύψαμε το «μυστικό» για να ενθουσιάσουμε τα μικρά μας και να τα πείσουμε να δοκιμάσουν ακόμα και τρόφιμα που δεν έτρωγαν. Αν και το δικό σου παιδάκι αρνείται να φάει το σπανάκι που θα του χαρίσει δύναμη, τότε δοκίμασε να ετοιμάσεις αυτό το σουφλέ με σπανάκι και συνδύασέ το με μία μπανάνα, λίγη μαύρη σοκολάτα και ξηρούς καρπούς για να δημιουργήσεις ένα τέλειο lunch box για το σχολείο, που θα τους προσφέρει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται!

LA VACHE 13

Αν πάλι το μικρό σου δεν αγαπάει ιδιαίτερα το τυρί, τότε υπάρχουν πολλές λύσεις! Το δημοφιλές La Vache qui rit, οι Τυροβουτιές που είναι το πιο απολαυστικό κολατσιό και τα σκαφάκια LVQR που απλώνονται εύκολα στο ψωμί.Είναι μία «έξυπνη» λύση για να καλύψεις τις αυξημένες ανάγκες τους σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες!

Το καλύτερο; Επειδή όπως είπαμε είμαστε συντηρητικές με τη διατροφή και διαβάζουμε πάντα τις ετικέτες των τροφίμων, επιβεβαιώνουμε ότι δεν περιέχει συντηρητικά, χρωστικές, τεχνητά χρώματα, για αυτό και μπορείς να το εμπιστεύεσαι, χωρίς δεύτερες σκέψεις.

LA VACHE 1

Εδώ μπορείς να βρεις περισσότερες πρωτότυπες συνταγές για να δημιουργήσεις τα πιο όμορφα ταπεράκια για το σχολείο! Άντλησε την έμπνευση που χρειάζεσαι και κάνε «παιχνίδι» το κολατσιό των μικρών σου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved