Πώς να είσαι cool γονιός

Οι γρήγοροι ρυθμοί της καθημερινότητας αρκετές φορές δεν μας επιτρέπουν να είμαστε όσο χαλαρές θα θέλαμε.

Πώς να είσαι cool γονιός

Τρέχουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και κάνουμε τα πάντα για να βλέπουμε τα παιδάκια μας να χαμογελούν. Παρόλα αυτά, μερικές φορές δεν καταφέρνουμε να είμαστε οι cool μαμάδες που θα ήθελαν τα μικρά μας. Τι μπορούμε να κάνουμε για να γίνουμε η καλύτερη και η πιο ήρεμη εκδοχή του εαυτού μας;

Κάνε το παιδί σου να νιώθει ότι μπορεί να σου μιλήσει για οτιδήποτε

Εξήγησε στα μικρά σου ότι μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και να μιλούν για τους προβληματισμούς τους και οτιδήποτε τα απασχολεί. Όταν αρχίσουν να ανοίγονται, προσπάθησε να μην είσαι επικριτική και να μην «κουνάς το δάχτυλο». Παράλληλα, μην περιμένεις ότι θα σου πουν τα πάντα. Υπάρχουν πράγματα που όλοι μας επιλέγουμε να κρατάμε για τον εαυτό μας. Σεβάσου τις αποφάσεις τους και εμπιστέψου την κρίση τους! Μην παραβιάζεις τα όριά τους και κάντα να αισθανθούν ανεξάρτητα. Έτσι, θα «χτίσεις» σταδιακά μία δυνατή σχέση, γνωρίζοντας όλα όσα είναι σημαντικά για εκείνα…

LA VACHE 5

Μάθε να ακούς

Δεν έχει σημασία αν μιλάτε για το σχολείο, για τις σχέσεις, την πολιτική ή τον καιρό. Τα μικρά σου πρέπει πάντα να έχουν ολοκληρωτικά την προσοχή σου, για αυτό άσε το τηλέφωνο ή το λάπτοπ στην άκρη και εστίασε σε εκείνα. Δείξε ότι είναι η πρώτη σου προτεραιότητα και προσπάθησε να επικοινωνήσεις μαζί τους καθημερινά. Άκου τις σκέψεις, τα συναισθήματα και τις απόψεις τους και κάνε ερωτήσεις για να μάθεις περισσότερα για εκείνα. Το να είσαι cool μαμά σημαίνει να δημιουργήσεις μία πραγματικά ειλικρινή και «δυνατή» σχέση μαζί τους.

Δώστους ελευθερίες

Άστα να ανακαλύψουν τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Επίτρεψέ τους να φορέσουν ό,τι θέλουν, να διασκεδάζουν όπως τους αρέσει, να πειραματίζονται και να φάνε ό,τι θέλουν! Ξέρεις καλύτερα από τον καθένα ότι η διατροφή αποτελεί σημαντικό θέμα που μπορεί να προκαλέσει προστριβές ανάμεσα σε γονείς και παιδιά. Πώς μπορείς, λοιπόν, να αποφύγεις τις συγκρούσεις; Απλώς μην πιέζεις το παιδί σου και βοήθησέ το να γίνει λίγο πιο αυτόνομο. Παράλληλα, φρόντισε πάντα στο σπίτι να υπάρχουν υγιεινές και ταυτόχρονα γευστικές επιλογές που θα το ενθουσιάσουν, ετοίμασε πολύχρωμα lunch boxes για το σχολείο και διάλεξε τροφές χωρίς συντηρητικά, χρωστικές, τεχνητά χρώματα, όπως προϊόντα της La Vache qui rit, που είναι εξαιρετικά γευστικά και πλούσια σε ασβέστιο, πρωτεΐνες και βιταμίνες. Ανακάλυψε πολλές και διαφορετικές υγιεινές προτάσεις, που θα τα βοηθήσουν να υιοθετήσουν αργότερα μία ισορροπημένη διατροφική συμπεριφορά.

LA VACHE 6


Σεβάσου τις φιλοδοξίες και τα ενδιαφέροντά τους

Μπορεί οι δραστηριότητες και τα ενδιαφέροντα των παιδιών σου να σου φαίνονται λίγο βαρετά. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να μην κρίνεις τις επιλογές τους και κυρίως να μην τα πιέζεις να δοκιμάσουν δραστηριότητες που αρέσουν σε εσένα. Αποδέξου τη διαφορετικότητα και προσπάθησε να είσαι δίπλα τους και να στηρίζεις τις επιλογές τους, όποιες και αν είναι αυτές. Δοκίμασε να παίξεις ποδόσφαιρο, ακόμα και αν εσύ προτιμάς το μπάσκετ και ζήτα από τα παιδιά σου να σε μυήσουν στον δικό τους συναρπαστικό κόσμο. Έτσι, θα τα βοηθήσεις να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους και να ακολουθήσουν το πάθος τους. Απλώς δείξε ενθουσιασμό και αμέσως στα μάτια τους θα γίνεις λίγο πιο cool!

Σταμάτα να είσαι τελειομανής!

Κάθε σύγχρονη μαμά έχει ένα βεβαρυμμένο πρόγραμμα με ατελείωτες υποχρεώσεις, ενώ παράλληλα προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στο σπίτι. Αποδέξου ότι δεν χρειάζεται να είναι όλα στην εντέλεια. Δεν υπάρχει πρόβλημα αν μία μέρα δεν σιδερώσεις, για να διασκεδάσεις στο πάρκο με τα παιδάκια σου. Ξέχνα τις δουλειές τους σπιτιού για λίγο και απόλαυσε ποιοτικό χρόνο με τα μικρά σου. Άλλωστε, αυτό είναι που μας γεμίζει.

LA VACHE 7



Μην συγκρίνεις τον εαυτό σου με τις υπόλοιπες μαμάδες. Σίγουρα όλες μας κάνουμε λάθη. Το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να μαθαίνουμε από αυτά και να μην τα επαναλαμβάνουμε. Απλώς αποδέξου τον εαυτό σου και γίνε η καλύτερη, πιο χαλαρή εκδοχή του.

Θυμήσου ότι δεν είσαι η μεγάλη τους αδερφή, ούτε η καλύτερη τους φίλη. Είσαι η μαμά τους και έχεις ένα μοναδικό ρόλο. Αποδέξου τον τίτλο σου και συνειδητοποίησε προσπάθησε να είσαι cool με αυτό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved