Χριστουγεννιάτικο πείραμα με χαρτί κουζίνας

Εύκολο πείραμα με χαρτί κουζίνας, μαρκαδόρους και ένα μπολ με νερό.

Χριστουγεννιάτικο πείραμα με χαρτί κουζίνας

Οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες βάζουν τα παιδιά στο κλίμα των γιορτών και επιπλέον είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να περάσουν δημιουργικά τα απογεύματά τους μετά τα μαθήματα, τα διαβάσματα και τις άλλες υποχρεώσεις.

Ήδη σας έχουμε δείξει χριστουγεννιάτικες κατασκευές, χειροποίητα στολίδια και συνταγές για λαχταριστές λιχουδιές που μπορείτε να φτιάξετε με τα παιδιά. Υπάρχουν, επίσης, και αρκετά χριστουγεννιάτικα πειράματα που μπορείτε να κάνετε αξιοποιώντας υλικά που ήδη έχετε στο σπίτι. Από τα πιο εύκολα και εντυπωσιακά είναι το παρακάτω. Την ιδέα είδαμε στο κανάλι του Surgei, ενός μπαμπά που έχει φτιάξει το κανάλι The Dad Lab στο YouTube μέσα από το οποίο μοιράζεται ιδέες για κατασκευές και πειράματα. Το πείραμα θυμίζει μαγικό trick μίας και Άγιος Βασίλης, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες, το δέντρο, μοιάζουν να χρωματίζονται από μόνα τους.

Για το χριστουγεννιάτικο πείραμα θα χρειαστείτε:

  • χαρτί κουζίνας
  • μαρκαδόρους
  • μπολ με νερό

Εκτέλεση:

Κόψτε τρία κομμάτια χαρτί κουζίνας.

Ξεκινήστε από το πρώτο. Διπλώστε το στη μέση και ζωγραφίστε με έναν μαύρο μαρκαδόρο έναν Άγιο Βασίλη, όπως στο βίντεο. Ανοίξτε το διπλωμένο χαρτί και στο κάτω μέρος, πατήστε ξανά το περίγραμμα του Άγιου Βασίλη. Χρωματίστε με μαρκαδόρους τη φιγούρα.

Κάντε την ίδια διαδικασία για τα άλλα δύο κομμάτια χαρτιού, απλώς αντί για Άγιο Βασίλη, ζωγραφίστε μία χριστουγεννιάτικη μπάλα και μία χριστουγεννιάτικη κάλτσα.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία στο παρακάτω βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved