Φτιάξτε ένα minimal και boho αστέρι για την κορυφή του δέντρου

Με ξυλάκια, σπάγκο και υγρή κόλλα μπορείτε να φτιάξετε ένα ιδιαίτερο αστέρι για την κορυφή του δέντρου. 

Φτιάξτε ένα minimal και boho αστέρι για την κορυφή του δέντρου

Τα χειροποίητα στολίδια είναι ιδιαίτερα, πρωτότυπα, ένα λίγο πιο προσωπικό στοιχείο στη χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού.

Εκτός μπάλες, Άγιους Βασίληδες και άλλες χριστουγεννιάτικες φιγούρες μπορείτε να φτιάξετε και ένα χειροποίητο αστέρι για την κορυφή του δέντρου. Ένα μάλιστα είστε λάτρεις της boho διακόσμησης, αυτή η κατασκευή θα σας ενθουσιάσει λιγάκι παραπάνω.

Την ιδέα είδαμε στο Instagram account Home Sweet Home Inspiration και μπορείτε να δείτε τη διαδικασία και βήμα-βήμα και σε βίντεο.

Θα χρειαστείτε:

  • σπάγκο
  • πέντε λεπτά ξυλάκια (τύπου chopsticks)
  • υγρή κόλλα

Τι να κάνετε:

Το πρώτο βήμα είναι να τοποθετήσετε τα πέντε ξυλάκια σε επίπεδη επιφάνεια με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματιστεί ένα αστέρι. Δείτε πώς στο βίντεο λίγο παρακάτω.

Αφού έχετε σχηματίσει το αστέρι κολλήστε τα ξυλάκια μεταξύ τους στις άκρες και περιμένετε μερικά λεπτά μέχρι να στεγνώσει η κόλλα.

Κόψτε ένα μακρύ κομμάτι σπάγκου και κολλήστε τη μία άκρη του σε κάποιο σημείο στα ξυλάκια. Τυλίξτε τον σπάγκο γύρω-γύρω από τα ξυλάκια μέχρι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια και κολλήστε ή δέστε με κόμπο την άκρη στο τέλος.

Δείτε αναλυτικά τη διαδικασία και παρακάτω.

https://www.instagram.com/reel/Cz_0ol9oS2Z/

Τι συμβολίζει το αστέρι στην κορυφή του δέντρου;

Το αστέρι στην κορυφή του δέντρου συμβολίζει το άστρο της Βηθλεέμ που οδήγησε τους τρεις μάγους στην φάτνη που γεννήθηκε ο Ιησούς. Θεωρείται, επίσης, ότι φέρνει ευτυχία και ευλογία.

Στο εμπόριο μπορείτε να βρείτε αστέρια σε διάφορα μεγέθη και χρώματα. Άλλα είναι πιο μίνιμαλ, άλλα με χρυσόσκονη και άλλα πιο boho όπως το παραπάνω. Εμείς πάντως, σας προτείνουμε φέτος να αφήσετε τη φαντασία σας ελεύθερη και να φτιάξτε το δικό σας αστέρι. Η διαδικασία και το αποτέλεσμα θα εντυπωσιάσει σίγουρα τα μικρά σας.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved