Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: DIY advent calendar με ρολό από χαρτί υγείας

Φτιάξτε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης με υλικά που έχετε ήδη σπίτι.

Μετράμε αντίστροφα για τα Χριστούγεννα: DIY advent calendar με ρολό από χαρτί υγείας
Bigstock

H αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα έχει ξεκινήσει και ένας διασκεδαστικό τρόπος για να απολαύσετε εσείς και τα παιδιά το final countdown μέχρι την 25η Δεκεμβρίου είναι φτιάχνοντας το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης, γνωστό και ως advent calendar.

Στα περισσότερα advent calendars η αντίστροφη μέτρηση ξεκινά από την 1η Δεκέμβρη. Βέβαια, ποτέ δεν είναι αργά και μίας κι έχουμε πάνω από δέκα μέρες μέχρι τα Χριστούγεννα, μπορείτε και τώρα να φτιάξετε το δικό σας.

Φτιάξτε advent calendar σε σχήμα δέντρου με ρολά από το χαρτί υγείας

Η διαδικασία είναι απλή και θα χρειαστείτε υλικά που έχετε ήδη σπίτι, όπως ρολά από χαρτί υγείας, χαρτόνι, φωτάκια και υγρή κόλλα.

Την ιδέα είδαμε στο Instagram account της A.J., μητέρας τριών παιδιών, η οποία μέσα από το προφίλ δίνει ιδέες για κατασκευές και άλλες δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά.

https://www.instagram.com/p/C0RrqVwMgMg/

Για να φτιάξετε το ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης θα χρειαστείτε:

  • ρολά από χαρτί υγείας (όσα και οι ημέρες που απομένουν μέχρι τα Χριστούγεννα)
  • ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι
  • ψαλίδι
  • χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα\υγρή κόλλα
  • φωτάκια
  • αυτοκόλλητα τοίχου

Εκτέλεση:

Σχεδιάστε στο χαρτόνι ένα μεγάλο ισοσκελές τρίγωνο και κόψτε το με το ψαλίδι. Χρησιμοποιήστε τα αυτοκόλλητα τοίχου για να το κολλήσετε.

Δημιουργήστε έναν πάτο στο κάθε ρολό διπλώνοντάς το κάτω μέρος και κολλώντας το με υγρή κόλλα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραπάνω.

Κολλήστε τα ρολά από το χαρτί υγείας με τέτοιον τρόπο ώστε να σχηματιστεί το χριστουγεννιάτικο δεντράκι: 1 ρολό στο πάνω μέρος, 2 ακριβώς από κάτω, 3 ακόμα πιο κάτω κτλ.

Κολλήστε τα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα πάνω στα ρολά.

Στερεώστε τα φωτάκια περιμετρικά γύρω από το χάρτινο δεντράκι.

Βάλτε μικρά δωράκια όπως γλυκά, μπίλιες κ.α, στο κάθε ρολό για να βρίσκει και από ένα το μικρό σας μέχρι τα Χριστούγεννα.

advent-calendar-(2).jpg

Instagram / twotolove_bairantwins

Η ιστορία των advent calendars

Τα ημερολόγια αντίστροφης μέτρησης υπάρχουν εδώ και πάνω από εκατό χρόνια. Το πρώτο εμπορικά διαθέσιμο ημερολόγιο Advent εφευρέθηκε από τον Gerhard Lang στη Γερμανία και τυπώθηκε το 1908. Ήταν ένα ημερολόγιο από χαρτόνι με μικρές πόρτες που άνοιγαν και αποκάλυπταν εικόνες.

Child In A Christmas Cap. Advent Calendar For Kids.

Ο Gerhard εμπνεύστηκε από μια παιδική του ανάμνηση: θυμόταν τον εαυτό του να τρώει μπισκότα, ένα για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα. Υπάρχει μάλιστα και ένα υπέροχο παιδικό βιβλίο με εικόνες που μιλά για αυτήν την ιστορία και ονομάζεται Waiting for Christmas: A Story about the Advent Calendar από την Kathleen Long Bostrom.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved