Παιδί και υγεία: Προστετέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Η ημέρα που το σχολείο θα ξεκινήσει πλησιάζει και οι μανούλες αρχίζουν ήδη να προετοιμάζουν...τις ίδιες πρώτα απ' όλα, αλλά και τα παιδάκια τους.

Παιδί και υγεία: Προστετέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις στο σχολείο

Συνήθως η περίοδος που αρχίζουν τα σχολεία, είναι η πιο επίφοβη για να αρρωστήσει το παιδί μας, οπότε οφείλουμε να ξέρουμε τι μέτρα να πάρουμε για να το προστατεύσουμε και να μην γυρίσει σπίτι άρρωστο και με φουλ καταρροή.

Δείτε λοιπόν, πως μπορείτε να αποφύγετε το ενδεχόμενο να κολλήσει το παιδί σας κάποια γρίπη στο σχολείο του και εσείς να είστε ήσυχες.

Κάντε του αντιγριπικό εμβόλιο

Είναι το γνωστό εμβόλιο κατά της γρίπης, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να κολλήσει κάποια γρίπη το παιδί σας, αλλά σίγουρα μειώνει τις πιθανότητες.

Μάθετε του να χρησιμοποιεί χαρτομάντιλα

Τα παιδάκια αν δεν έχουν εξοικειωθεί με τα χαρτομάντιλα από νωρίς, συνηθίζουν να σκουπίζονται στο μανίκι τους. Φροντίστε να έχει καθημερινά ένα πακετάκι στην τσάντα του.

paidi kai ygeia 1

Μάθετε του να πλένει τα χέρια του συχνά

Όσο πιο πολύ του το θυμίζετε, τόσο περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν να το κάνει και μόνο του στο σχολείο. Θα γλιτώσει από πολλά μικρόβια και θα του έχει γίνει πλέον συνήθεια.

Μάθετε του να φταρνίζεται στον αγκώνα του

Είναι πολύ καλύτερο να φταρνίζεται στον αγκώνα του από το να φταρνίζεται στο χέρι του, όπου τα μικρόβια βρίσκουν ευκαιρία και "εξαπλώνονται" σε ό,τι αγγίξει. Έρευνες έχουν δείξει ότι τα πόμολα στις πόρτες μας, περιέχουν παραπάνω μικρόβια, ακόμα και από τη λεκάνη της τουαλέτας. Σοκ!

Να του δίνετε μπουκάλι με νερό

Καλύτερα να αποφεύγει τις βρύσες του σχολείου. Δεν επιβλέπει κανείς το πως πίνουν τα παιδάκια εκεί νερό και το πιο πιθανό είναι να είναι γεμάτες σαλάκια, οπότε καλύτερα ας πίνει από το δικό του μπουκαλάκι.

Φροντίστε να κοιμάται καλά

Κατά τη διάρκεια του ύπνου αναπτύσσονται τα αντισώματα μας και ο οργανισμός φροντίζει να αναπληρώσει ότι έχει χάσει μέσα στην ημέρα. Η έλλειψη ύπνου τον κάνει πιο ευάλωτο σε λοιμώξεις και αρρώστιες γενικότερα.

Το αντιβακτηριδιακό τζελ είναι καλό, αλλά δεν αντικαθιστά το σαπούνι

Έχει αποδειχτεί, ότι σε καμία περίπτωση, το αντιβακτηριδιακό τζελ δεν δρα όπως το σαπούνι χεριών. Είναι στο χέρι σας αν θα το χρησιμοποιείτε, αλλά να φροντίζετε να πλένει σίγουρα και τα χεράκια του για να είναι εντελώς καθαρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved