Πρώτη μέρα στο σχολείο; Tips για να είστε λίγο πιο προετοιμασμένη

Μιας και έχει μπει ο Αύγουστος, είναι πολλές οι μανούλες που θα προετοιμάζονται για την πρώτη ημέρα του παιδιού τους στο σχολείο.

 

Πρώτη μέρα στο σχολείο; Tips για να είστε λίγο πιο προετοιμασμένη

Οτιδήποτε καινούριο, πάντα έχει προκλήσεις, οπότε να είστε σίγουρη πως ίσως δυσκολευτείτε λιγάκι στην αρχή ψυχολογικά και πρακτικά αλλά μέρα με την μέρα όλα θα παίρνουν μία σειρά.

Είναι πολύ πιθανό το παιδί σας να είναι τρομοκρατημένο με την πρώτη του μέρα στο σχολείο και να μην θέλει να σας το πει. Δείτε πως μπορείτε να κάνετε αυτή τη μέρα λιγότερο τρομακτική για εκείνο αλλά και για εσάς αφού προετοιμαστείτε κατάλληλα.

Αρχικά να έχετε στο νου σας ότι δεν χρειάζεται να είστε κολλημένη απάνω του την πρώτη μέρα του σχολείου.

Καταλαβαίνουμε ότι θέλετε να είστε εκεί γιατί σας έχει ανάγκη (και εσείς το ίδιο εδώ που τα λέμε) και δεν θέλετε να νιώθει μοναξιά, αλλά αυτό μπορεί τελικά να μην το βοηθήσει να κοινωνικοποιηθεί γρήγορα και να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα.

Αρχικά μόλις πάτε στο σχολείο, φροντίστε να δώσετε στην υπεύθυνη τον αριθμό του κινητού αλλά και του σταθερού σας τηλεφώνου ώστε ό,τι χρειαστεί να μπορεί να σας καλέσει άμεσα. Έτσι θα νιώθετε και εσείς απευθείας μεγαλύτερη ασφάλεια που το αφήνετε εκεί.

bigstock Fist school day 22571687

Γνωρίστε και συζητείστε με τουλάχιστον ένα ακόμα γονιό που θα πάει το παιδί του στο ίδιο σχολείο με εσάς ώστε να υπάρχει κάποιος που θα περνάει την ίδια φάση με εσάς και θα μπορείτε να συζητάτε τα «του σχολείου» που προκύπτουν.

Κάντε εξάσκηση στο μικρό σας πώς να κρεμάει το μπουφανάκι του, και να το ξαναβάζει μόνο του ώστε να νιώθει πολύ καλύτερα και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο σχολείο του, χωρίς να περιμένει την δασκάλα του να του το κρεμάσει.

Βάλτε ετικέτες παντού! Και όταν λέμε παντού εννοούμε ΠΑΝΤΟΥ! Από τα βιβλία μέχρι και τα ρούχα! Είναι σίγουρο πως κάποια στιγμή θα μπερδέψει τη ζακέτα του με κάποιου άλλου συμμαθητή του ή θα την ξεχάσει στην πλάτη της καρέκλας.

Έτσι διασφαλίζετε ότι θα γυρίσει κάποια στιγμή πίσω στα χέρια σας και δεν θα χαθεί μαζί με ένα σωρό άλλα «ξεχασμένα».

Εξασκηθείτε στο πλύσιμο χεριών. Προσπαθήστε να του το κάνετε συνήθεια πριν το φαγητό τουλάχιστον, ώστε να επιχειρεί και στο σχολείο -που εκτίθεται σε περισσότερα μικρόβια- να τα πλένει μόνο του.

Μάθετε του να διαβάζει και να γράφει το όνομα του πριν πάει στο σχολείο. Θα βοηθήσει και το ίδιο να αναγνωρίζει ποιο είναι το τετράδιο του αλλά και την δασκάλα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved