Πώς θα προετοιμάσετε τον σκύλο για τον ερχομό του μωρού: Πέντε μύθοι

Είστε έτοιμοι να προετοιμάσετε το σκυλάκι σας για τον ερχομό ενός νέου μωρού;

Πώς θα προετοιμάσετε τον σκύλο για τον ερχομό του μωρού: Πέντε μύθοι

Αν νομίζετε ότι γνωρίζετε όλα όσα πρέπει να ξέρετε για να εξασφαλίσετε ότι το σκυλί και το μωρό σας θα ζήσουν αρμονικά μαζί, μην είστε τόσο σίγουροι, μέχρι να διαβάσετε αυτούς τους πέντε κοινούς μύθους που έχουν καταρρεύσει οι ειδικοί. Για να εισάγετε το μωρό σας και το κατοικίδιο σας σε μια σχέση φιλίας ανατρέξαμε σε έρευνες κορυφαίων εκπαιδευτών που αποκαλύπτουν τις μεγαλύτερες παρανοήσεις σχετικά με τα σκυλιά και τα μωρά.

Μύθος σκύλου και μωρού # 1

Πολλοί ειδικοί συμβουλεύουν οι γονείς να αφήνουν το σκυλί να μυρίσει μια κουβερτούλα του μωρού που έχει τυλιχθεί στο μαιευτήριο πριν αυτό έρθει στο σπίτι.

Δεν είναι αναγκαίο…

Το ίδιο κάνετε και με επισκέπτες που έρχονται στο σπίτι σας ή με κάποιον συγγενή που μπορεί να φιλοξενήσετε; Όχι φυσικά, οπότε γιατί θα το κάνατε με το νέο σας μωρό; Δεν είναι η μυρωδιά του μωρού που ίσως να το ενοχλήσει είναι όλα τα άλλα πράγματα που θα συμβαίνουν πια μέσα στο σπίτι. Μια καλύτερη επιλογή είναι να εισαγάγετε το σκυλί σας στους χώρους, τους ήχους και τις μυρωδιές των στοιχείων του μωρού, όπως το δονητικό κάθισμα, τις κουνουπιέρες και τα αρώματα του μωρού. Με αυτό τον τρόπο το κατοικίδιο σας μπορεί να εξοικειωθεί με αυτά τα αντικείμενα πριν από την άφιξη του νεογέννητου.

pos tha proetoimaso ton skulo gia to moro 2

Μύθος σκύλου και μωρού # 2

Η εκπαίδευση ξεκινάει όταν έρχεται το μωρό στο σπίτι.

Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αρχίσετε να προετοιμάζετε το σκυλί σας για το μωρό όταν διαπιστώνετε ότι είστε έγκυος. Θα πρέπει επίσης να προσπαθήσετε να ανακατεύετε τη ρουτίνα του κατοικίδιου ζώου σας, με τη δική σας. Και ενώ μπορεί να είναι πιο δύσκολο για εσάς από το σκυλί σας, δίνοντας λιγότερη προσοχή στο μωρό σας κατά τη διάρκεια των μηνών που οδηγούν στην άφιξη της νέας σας προσθήκης, μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για την αναπόφευκτη πτώση της προσοχής αργότερα.

Μύθος σκύλου και μωρού # 3

Δεν πρέπει να αφήσετε το σκυλί σας να πλησιάσει στο μωρό σας.

Οι μεγαλύτερες γενιές, όπως η γιαγιά του μωρού, συχνά σκέφτονται ότι τα ζώα και τα μωρά δεν πρέπει να είναι κοντά μεταξύ τους και έχουν την τάση να απομακρύνουν τα ζώα. Αλλά δεν πρέπει ποτέ να κόψετε την επαφή του μωρού με το κατοικίδιο ζώο σας. Η απώθηση των κατοικίδιων ζώων μπορεί να τα κάνει να νιώθουν ανεπιθύμητα γύρω από το μωρό. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει άλλα προβλήματα συμπεριφοράς και ζητήματα ζήλειας

pos tha proetoimaso ton skulo gia to moro 3

Μύθος σκύλου και μωρού # 4

Τα δύσκολα έρχονται όταν φτάσει το μωρό στο σπίτι.

Όχι απαραίτητα. Πολλοί γονείς ξοδεύουν χρόνο εστιάζοντας στην άφιξη του μωρού, αλλά είναι σημαντικό να αναπτύξουμε αργότερα μια υγιή σχέση. Το πιο κρίσιμο σημείο είναι συνήθως κατά την ηλικία των 6 μηνών, όπου το μωρό αρχίσει και έχει πιο έντονη κινητικότητα. Τα σκυλιά και τα μωρά πρέπει απλά να συνυπάρχουν και να επικεντρώνονται στο παράλληλο παιχνίδι. Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι το μωρό σας θα είναι πάντοτε ευγενικό με το σκυλί και δεν μπορείτε να περιμένετε το σκυλί σας να χειριστεί προσεκτικά της κινήσεις του παιχνιδιού του. Η επόμενη πρόκληση; Όταν το μωρό αρχίζει να μπουσουλάει.

Μύθος σκύλου και μωρού # 5

Αν το σκυλί σας φαίνεται άνετο με το μωρό σας, είναι ασφαλές να τα αφήσετε μόνα τους.

Ανεξάρτητα από το πόσο αγαπάς και εμπιστεύεσαι το κατοικίδιο ζώο σου, πρέπει να θυμάσαι ότι τα σκυλιά είναι ζώα και δεν μπορείς να προβλέψεις πάντα τη συμπεριφορά τους. Τα κατοικίδια και τα μωρά δεν πρέπει ποτέ να είναι μόνα στο ίδιο δωμάτιο χωρίς επίβλεψη. Αν πρέπει να φύγετε από το δωμάτιο, ακόμα και μόνο για να πάτε στο μπάνιο, πάρτε μαζί σας το σκυλί σας. Θα πρέπει επίσης να είστε βέβαιοι ότι και οι υπόλοιποι οι οποίοι προσέχουν το μωρό, θα ακολουθούν την ίδια τακτική και δεν θα τα αφήνουν μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

Καρανάσιος Λάζαρος
Κτηνίατρος
DVM Universitá Degli Studi Di Napoli
Federico II Italia
www.vetherapy.gr
email: info@vetherapy.gr

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved