«Αγάπες της ζωής μου...», ένα γράμμα στις κόρες μου

Αγάπες της ζωής μου… Μαργαριταρένιες μου, φεγγαρολουσμένες… Εύα και Έλενα,

Νίκος Συρίγος
«Αγάπες της ζωής μου...», ένα γράμμα στις κόρες μου

Είναι πολλά αυτά που θέλω να σας πω και λίγος ο χρόνος μας. Τι να σου κάνει μια ζωή εμπρός σε τόση αγάπη;

Ξέρετε, όπως σας έχω πει πολλές φορές, ότι πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι. Και ο μπαμπάς σας εδώ και σχεδόν 40 χρόνια έχει αποκτήσει το συνήθειο να γράφει. Γράφει συνεχώς. Από εκθέσεις και ραβασάκια στο σχολείο, μέχρι ρεπορτάζ και σχόλια όπως εδώ. Είναι αυτά που… φέρνουν το ψωμί στο σπίτι. Αλλά αυτές οι γραμμές είναι κάπως ξεχωριστές. Όχι επαγγελματικές. Κι ό,τι γραφτεί εδώ γύρω θα είναι από καρδιάς. Όπως κάνω εδώ και χρόνια μαζί σας. Για να… κακομαθαίνουμε ο ένας τον άλλον.

Εύα, Έλενα… Θέλω να προσέχετε. Ειδικά όταν δεν είμαι εκεί να σας προσέχω. Σωματικά. Γιατί το μυαλό μου είναι μονίμως σε εσάς. Ένας από τους μεγαλύτερους καημούς μου ήταν, ειδικά με τη μικρή, να μην γίνετε τόσο… άγαρμπες όσο εγώ, όταν ήμουν μικρός. Τότε που χτύπαγα ακόμη και στον ύπνο μου. Κι ευτυχώς ο καλός θεούλης μάλλον άκουσε την προσευχή μου και σας έκανε δαντελένιες.

Θέλω να προσέχετε τις σχέσεις σας με τους ανθρώπους. Να μην πληγωθείτε και να μην πληγώσετε κάποιον συνειδητά. Δεν θα με πονέσει το ίδιο αλλά μετράει το ίδιο για μένα. Γιατί θέλω να κρατήσετε την παιδικότητα σας μέχρι τα βαθιά γεράματα. Ξέρω ότι είναι δύσκολο, γιατί τα κορίτσια γεννιέστε μεγάλα αλλά γνωρίζοντας πια καλά από έγνοιες και σκοτούρες, ξέρω πόσο σωτήριο είναι να μεγαλώνεις, όπως όλοι εμείς, τα αγόρια, μέχρι τα… 7. Μετά, να ξέρετε, απλά ψηλώνουμε.

Μια και το’φερε η κουβέντα για αγόρια… Εξαιρετική περίπτωση για να είστε… φίλοι. Ότι καλύτερο μπορείς να βρεις. Δεν θα σας προδώσουν ποτέ. Αρκεί να μείνουν μόνο φίλοι. Σοβαρά τώρα. Αν θέλετε να σας σεβαστούν οι άλλοι, πρέπει να σέβεστε πρώτα εσείς τον εαυτό σας. Το κορμί σας. Και τον σεβασμό πάντα τον κατακτάς. Ή τον επιβάλλει ο… μπαμπάς. Με τον τρόπο του.

Θα ήθελα να σας γράψω να προσέχετε να μην προδοθείτε αλλά αυτό είναι ανέφικτο… Γιατί έτσι έχει φτιαχτεί ο κόσμος. Οπότε φροντίστε να είστε καλά εσείς με το μαξιλάρι σας. Αυτό θα είναι ο καλύτερος και χειρότερος κριτής σας. Κι εγώ θα είμαι ευτυχισμένος, αν μέχρι να γίνετε γριούλες κοιμάστε πάντα όπως σήμερα… Τόσο γαλήνια, που σας χαζεύω…

Σας αγαπώ… (δεν ξέρω αν έχει παραπάνω…)
Ο μπαμπάς

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής του Onsports.gr / Ραδιοφωνικός παραγωγός στον ΜΟΥΣΙΚΟΣ 98,6

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved