Καλοκαίρι με τα παιδιά: 4 πράγματα που σου λείπουν και 4 που δεν αλλάζεις

Μετράμε καλοκαίρια με τα παιδιά

Πατούλια Kατερίνα
Καλοκαίρι με τα παιδιά: 4 πράγματα που σου λείπουν και 4 που δεν αλλάζεις

Φέτος θα είναι το έκτο καλοκαίρι που εκείνο το βιβλίο που ξεκίνησα σε μια ξαπλώστρα στα Χανιά της Κρήτης, θα μείνει αδιάβαστο.

Είμαι σίγουρη πως αν ήξερα πως αν ήξερα από πριν την εξίσωση βιβλίο και παιδιά στη θάλασσα, θα έπειθα τον εαυτό μου που τότε διένυε τον έβδομο μήνα της πρώτης μου εγκυμοσύνης να διαβάσει το βιβλίο μέχρι την τελευταία σελίδα.

Αλλά τότε ήμουν ανέμελη, πονούσε και η πλάτη στην ξαπλώστρα, η κοιλιά δεν βολευόταν, θα το κάνουμε του χρόνου είπα, κι άφησα τον σελιδοδείκτη στην σελίδα 15! Κι εκεί παραμένει πέντε καλοκαίρια τώρα.

Το βιβλίο που δεν μπορώ να διαβάσω στην θάλασσα, είναι μόνο ένα από τα πράγματα που μου λείπουν στα καλοκαίρια πριν γίνω μαμά. Φέτος βέβαια, το έβαλα σκοπό, θα πάω για ένα μπάνιο χωρίς τις θηγατέρες, το αναβάλλω πέντε χρόνια τώρα και ήρθε η ώρα!

Τι ακόμα θα σου λείψει από τα καλοκαίρια σου εδώ και μπρος;

Η ανεμελιά σου: Το να ξεκινάς για την παραλία με ένα μαγιό και ένα αντηλιακό, άντε και μια πετσέτα. Το να σε ενδιαφέρει μόνο αν το σχήμα του μαγιό θα αφήσει το ιδανικό σημάδι κι αν θα βρεις την γωνίτσα που θες και την ξαπλώστρα που θες στην παραλία. Προφανώς το να πρέπει να γράφεις λίστα για να μην ξεχάσεις, μπρατσάκια, κουβαδάκια, σωσίβια και καπέλα, δύο και τρεις αλλαξιές ρούχα, σνακ για την παραλία, δεύτερο, τρίτο, τέταρτο σανκ, νερό, κι άλλον νερό αποτελεί παζλ για δυνατούς παίκτες.

Η ώρα που θα πας για μπάνιο: Το πότε θα κανονίσεις να πας στην θάλασσα, το πόσες ώρες θα μείνεις στη θάλασσα, το πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να έχεις. Με τα παιδιά εννοείται πως θα πρέπει να ξέρεις πότε θα πας, αν θα είναι ζεστό το νερό, ποιες ώρες θα πρέπει να αποφύγεις πάσει θυσία, πόσες ώρες θα μείνεις για να μην χαλάσει το πρόγραμμα σας οικογενειακώς

Το πότε ξεκινάς να ψάχνεις το μέρος των διακοπών: Στην προ παιδιών ζωή σου, οι διακοπές ήταν ζήτημα καλής παρέας, ενός σπιτιού που ήταν ελεύθερο σε νησί, μιας φίλης που θα σε φιλοξενούσε κι ενός εισιτηρίου που μπορούσες να βγάλεις και τελευταία στιγμή. Με το/ τα παιδιά, ξεκινάς έρευνα νωρίς, ψάχνεις διεξοδικά το πιο άνετο δωμάτιο, τρίκλινο ή τετράκλινο που είναι κοντά στην θάλασσα σε απόσταση αναπνοής και η πρώτη σου προτεραιότητα είναι το δωμάτιο να έχει κουζινάκι κι όχι υπέρδιπλο κρεββάτι.

Τι δεν αλλάζεις με τίποτα στα καλοκαίρια σου με τα παιδιά; Όλα, αλλά πιο πολύ...


https://www.instagram.com/p/Bm-npCeHXGZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το γεγονός πως θα έχεις στην καλύτερη περίπτωση μόνο 18 καλοκαίρια ή έστω περίπου τόσα.


https://www.instagram.com/p/BzkTazIownf/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δεκαοκτώ καλοκαίρια που θα τα φροντίζεις, που θα μοιράζονται τις κολυμβητικές τους ικανότητες μαζί σου, που θα σε γεμίζουν με άμμο μέχρι την τελευταία σπιθαμή του σώματός σου, που θα δύο πλάσματα θα ζητάνε από σένα τα πάντα.


https://www.instagram.com/p/5FazJqOBZd/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δες και τα υπόλοιπα απίθανα, φανταστικά, συγκλονιστικά πράγματα που θα ζήσεις στα καλοκαίρια με τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved